ΝΕΟΤΕΡΟ - Στην Εγλυκάδα της Πάτρας συνελήφθη ο εκτελεστής της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Εντοπίστηκε μετά από ανθρωποκυνηγητό- Δήλωσε ότι ήθελαν να τον εκφοβίσουν

κοντά στην εγλυκάδα

ΝΕΌΤΕΡΟ 20.15  Ο Αλβανός κακοποιός, μετά την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είχε βρει καταφύγιο στην Εγλυκάδα Πατρών.

Από τους τέσσερις προσαχθέντες προέκυψαν σημαντικά στοιχεία, καθώς αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ένα σπίτι με όπλα στην Καλλιθέα, όπου διέμενε ο Αλβανός εκτελεστής. Επιπλέον, αποκάλυψαν και ένα σοβαρό επεισόδιο με ένοπλη συμπλοκή που είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή για τα μάτια μιας γυναίκας. Η έρευνα στο διαμέρισμα αποκάλυψε και το όπλο της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία και των άλλων δυο κακοποποιών, που ήταν στο γραφείο του γνωστού δικηγόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να εχουν διαφύγει σε πόλεις της επαρχίας, όπου είναι σε εξέλιξη έρευνες και επιχειρήσεις, όπως επίσης και σε περιοχές των δυτικών προαστίων της Αττικής.

Το τρίτο πρόσωπο που αναζητούν οι αρχές είναι επίσης Αλβανός και εκτιμάται πως βρισκόταν έξω από από το δικηγορικό γραφείο, περιμένοντας τους συνεργούς του.

Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου φέρονται οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι, που προσήχθησαν χθες στα γραφεία της Ασφάλειας και κατά το παρελθόν αποτελούσαν πληρωμένα πιστόλια της ελληνικής μαφίας.

Οι δύο βαρυποινίτες είχαν δώσει εντολή στους τρεις Αλβανούς να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο, προκειμένου να ζητήσει χρήματα από πελάτη του, κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της Energa. Ο πελάτης του Ζαφειρόπουλου φέρεται να χρωστούσε λεφτά στους βαρυποινίτες από το 2015, όταν τους είχε βάλει να σκοτώσουν δικηγόρο στην περιοχή της Πεντέλης, τον οποίο τελικά και τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι.

Ο εκτελεστής υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο, ο οποίος όμως στη θέα του πιστολιού προσπάθησε να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί τη σφαίρα στον θώρακα. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας εκ των εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 32χρονο δραπέτη φυλακών ο οποίος φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας και να έχει ομολογήσει ήδη την πράξη του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας, αλβανικής καταγωγής, εντοπίστηκε μετά από ανθρωποκυνηγητό των αρχών, στην Πάτρα.

Οι αρχές ψάχνουν τώρα να βρουν τα άλλα δύο άτομα, μεταξύ αυτών και τον δεύτερο εκτελεστή, τα οποία, ωστόσο, δεν μπορούν να εντοπίσουν.

Πρόκειται για Αλβανούς, οι οποίοι ήθελαν να εκβιάσουν το δικηγόρο, προκειμένου να πάρουν χρήματα που τους είχε υποσχεθεί κάποιος πελάτης του Ζαφειρόπουλου.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο η αστυνομία είχε προχωρήσει σε τρεις προσαγωγές για την υπόθεση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονταν δύο Αλβανοί ενώ οι Αρχές εξέταζαν σοβαρά και ένα κινητό τηλέφωνο που είχαν στην κατοχή τους.

Οι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, ωστόσο δεν αποκλείεται να κληθούν εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών από το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι μπήκαν στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια, και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της δολοφονίας δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όταν μπήκαν στο γραφείο, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει έξω ώστε να μείνουν μόνοι τους με τον δικηγόρο. Από αυτήν τη συνομιλία, ο συνεργάτης του διαπίστωσε ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Στη συνέχεια βγήκε έξω αφήνοντάς τους μόνους με τον δικηγόρο,  μέχρι τη στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς και επέστρεψε στο γραφείο, ενώ οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ