Για ένα δημιουργικό Επιμελητήριο, με γνώμονα τη συνεννόηση

Του Γιώργου Τελώνη

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ένα αισθητό κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, που είχε κτιστεί τους τελευταίους μήνες στην πόλη και είχε επιφέρει ουσιαστικά και  εντυπωσιακά αποτελέσματα (από την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου μέχρι και την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων), τείνει να ναρκοθετηθεί από τις επικείμενες εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

 

Ανακοινώσεις με εμπρηστικό περιεχόμενο και δηλώσεις που χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερη οξύτητα, συμβάλλουν στην καλλιέργεια μιας αρνητικής αντιπαράθεσης που δεν απέχει και πολύ από το να εξωθηθεί  στα άκρα.  Διότι η έως τώρα εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι οδεύουμε σε έναν «πόλεμο»,  όχι σε μια κόσμια και πολιτισμένη εκλογική αναμέτρηση.

 

Από την πλευρά μου, απευθύνω δημοσίως έκκληση σε όλους όσοι προτίθενται να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκλογική διαδικασία να χαμηλώσουν τους τόνους και να παραθέσουν τις θέσεις τους, τις απόψεις τους και τα επιχειρήματα τους στο πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισμού που αρμόζει στο κύρος του θεσμού.

 

Μόνο μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, ανεξαρτήτως του ποια θα είναι η επόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, θα γίνει  εφικτή και η επιθυμητή σύνθεση απόψεων, η απαιτούμενη συνεννόηση για να πετύχουμε όλες και όλοι μαζί αυτά που μας ενώνουν.

 

Ας συνειδητοποιήσουν οι σημερινοί ΄΄πρόσκαιροι’’ αντίπαλοι, ότι στην πραγματικότητα είναι φυσικοί σύμμαχοι σε μια κοινή προσπάθεια.

 

Ως εκ τούτου, ζητούμενο για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και κατ’ επέκταση για την τοπική κοινωνία , πρέπει να είναι ένα Επιμελητήριο ζωντανό, ανοικτό, πρωτίστως όμως παραγωγικό και δημιουργικό, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές  αντιπαλότητες που δεν οδηγούν πουθενά.

 

Κατόπιν αυτών, θέλω να πιστεύω ότι με τη συμβολή όλων,  έστω και την ύστατη στιγμή, θα πρυτανεύσει η κοινή λογική, μέσα από την εμπέδωση ενός εποικοδομητικού (προεκλογικού) κλίματος που θα επιφέρει στο τέλος και την επιθυμητή συνεννόηση. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ