Πάτρα: Σήμερα το Εργαστήρι της Κοινο_τοπία για τη σωματική και πνευματική

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε συνέχεια της παρουσίασης-συζήτησης με θέμα: Χτίζοντας τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας Υγεία που πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.grμε τη Γενική Ιατρό, Βελονίστρια και Φυσικοπαθολόγο Βηθλεέμ Φακίδου -στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της οργάνωσης για την Προαγωγή της Υγείας και της Ποιότητας της ζωής- ξεκινούν 2 κύκλοι συναντήσεων, στις οποίες θα προσεγγίζονται ζητήματα της ιδίας θεματικής ενότητας με συνεργάτες αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου.

Θέματα όπως, η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά μας, η διατροφή, οι συμπληρωματικές θεραπείες, η χρήση σκευασμάτων της βιομηχανίας φαρμάκων, η ξεκούραση, το στρες, οι εντάσεις και η ψυχολογική μας κατάσταση, η ομοιοπαθητική, η πρόληψη ατυχημάτων, οι καλές και κακές μας συνήθειες, η ατομική υγιεινή και πολλά άλλα που εθίγησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποτελέσουν αντικείμενο προσέγγισης και ανάλυσης και των 2 κύκλων συναντήσεων.

Οι συναντήσεις αυτές που θα έχουν τη μορφή εργαστηρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο του 2018 είναι σε συνέχεια του κύκλου συναντήσεων με θέμα ‘‘Υγεία για όλους με σωστή διατροφή’’ που πραγματοποιήθηκαν για 2 χρόνια το 2016 και το 2017.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε τους λόγους και τις συνθήκες που μας κάνουν ευάλωτους σε παθήσεις και πως θα χτίσουμε μια δυνατή ψυχοσωματική ολότητα.

Μέσα από την παρουσίαση με στοιχεία και παραδείγματα με τη χρήση του λόγου και εποπτικό υλικό οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από ειδικούς σε διαφορετικά γνωστικά πεδία και να προβληματιστούν σε βασικά ερωτήματα που τίθενται στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου σχετικά με την υγεία του και την ποιότητα της ζωής του.

Οι 3 πρώτες συναντήσεις έχουν καθοριστεί για σήμερα Τετάρτη 1 Νοέμβρη, Κυριακή 26 Νοέμβρη και Τετάρτη 20 Δεκέμβρη. Οι συναντήσεις μέσα στο 2018 θα γίνονται Τετάρτη και θα καθορίζονται 20 μέρες πριν. Οι θεματικές και οι προτεραιότητες θα μπουν με την καθοδήγηση της Γενική Ιατρού, Βελονίστριας και Φυσικοπαθολόγου Βηθλεέμ Φακίδου και προτάσεις των συμμετασχόντων.

Για πληροφορίες, προϋποθέσεις παρακολούθησης και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία της Κοινο_Τοπίας στο 2615.002009. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 

Διαβάστε επίσης