Διέφυγε στο Βέλγιο ο Κάρλες Πουτζντεμόν

εγκατέλειψε την Ισπανία

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν εγκατέλειψε την Ισπανία και βρίσκεται πλέον στο Βέλγιο, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα.

Iσπανική κυβερνητική πηγή δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, πως ο Πουτζντεμόν βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες. Η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε πως συνοδεύεται από άλλα μέλη της καταλανικής κυβέρνησης.

Παρ'όλα αυτά, το καταλανικό κόμμα PDeCat (Καταλανικό Δημοκρατικό Κόμμα), το κόμμα του καθαιρεθέντος Καταλανού προέδρου Κάρλες Πουτζντεμόν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, κάτι που συνιστά σιωπηρή παραδοχή εκ μέρους του πως η προηγούμενη κυβέρνηση της Καταλονίας έχει παυθεί και το περιφερειακό κοινοβούλιο διαλυθεί.

«Στις 21 θα πάμε στις κάλπες, θα πάμε με την πεποίθηση ότι είμαστε προσηλωμένοι στο ότι η καταλανική κοινωνία πρέπει να μπορεί να εκφράζεται», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του PDeCat Μάρτα Πασκάλ.

Νωρίτερα ένα άλλον καταλανικο κόμμα που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, το Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ανακοίνωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έπαυσε την περιφερειακή κυβέρνηση, διέλυσε το κοινοβούλιο και προκήρυξε πρόωρες εκλογές αφού οι ηγέτες της Καταλονίας έλαβαν μονομερώς την απόφαση να κηρύξουν ανεξαρτησία.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης