Αυτό είναι το στιγμιότυπο που συζητήθηκε στη μαθητική παρέλαση στον Πύργο!

Η εξήγηση του μαθητή στο διαδίκτυο

Η μαθητική παρέλαση είχε απρόοπτα και ένα στιγμιότυπο που πυροδότησε συζητήσεις στα social media. Ο πρωταγωνιστής δίνει τις δικές του εξηγήσεις...

Ένας μαθητής του 1ου Λυκείου Πύργου, φρόντισε να δείξει όσο επιδεικτικά γινόταν την αποστροφή του προς τους επισήμους. Αλλά και γενικότερα οι συμμαθητές του στο σχολείο, παρέλασαν επίσης αδιάφορα μπροστά από τους επισήμους. Πρόκειται για το σχολείο που από το 2008 μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου, βρίσκεται σε λυόμενα και λύση για το στεγαστικό του δεν έχει βρεθεί. Συμπληρώνει μια δεκαετία μέσα στα κλουβιά και θα περάσουν αρκετά χρόνια ακόμα έως ότου οι μαθητές του βρεθούν και πάλι σε ένα κανονικό σχολείο να κάνουν μάθημα…

«Έκανα παρέλαση έτσι ώστε να τιμήσω κάποιον που κάποτε έδωσε την ζωή του για να μπορώ εγώ να είμαι ελεύθερος! Δεν έκανα παρέλαση για να τιμήσω κάποιους που ενώ με χειροκροτούν την ίδια στιγμή τους περιβάλουν αστυνομικοί φοβούμενοι αντιδράσεις αγανάκτησης του λαού!» έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο μαθητής.

Λίγο αργότερα τόνισε πως «… το 1ο λύκειο Πύργου από το 2008 και μετρά στεγάζεται σε λυόμενα. Εγώ δεν ήμουν μαθητής του 1ου ΓΕΛ τότε, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Ήταν τα μεγαλύτερα αδέρφια μας και γνωρίζω καλά την κατάσταση που επικρατούσε! Το θέμα πηρέ διαστάσεις όμως παρόλα αυτά λύση δεν έχει βρεθεί ακόμα και σήμερα. Έχουμε προχωρήσει σε καταλήψεις, πορείες και συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες χωρίς αποτέλεσμα!

Η πράξη μου αυτή δεν έδειξε την απαξίωση μου προς τους επίσημους αλλά την αγανάκτηση και απογοήτευση τόσο την δική μου όσο και των συμμαθητών μου βλέποντας τους κόπους μας να πηγαίνουν στο γκρεμό! Εύχομαι κάποια στιγμή στο μέλλον όλες οι προσπάθειες μαθητών αλλά και πολύ περισσότερο των καθηγητών μας να ανταμειφθούν, και το 1ο Λύκειο, το λύκειο της καρδιάς μας να πάρει την θέση που του αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ilialive.gr