Πάτρα - ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλεται καρατόμηση Προϊσταμένου από το Καραμανδάνειο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 6 ΥΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Eπιστολή - καταγγελία για την καρατόμηση όπως επισημαίνεται Προισταμένου εξωτερικών ιατρείων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών και την τοποθέτηση του ως απλό Νοσηλευτή στη Χειρουργική Κλινική, απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ προς του Υπουργό Υγεία Ανδρέα Ξάνθο και τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Η επιστολή:

 Με το Ν.4369/2016 καθορίζεται ο νέος τρόπος επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στη Δημόσια Διοίκηση.

Το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου

α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι.

β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

            Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.

            Σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.

Οι Διοικητές των Νοσοκομείων δεν έχει έως τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών οργάνων κρίσης του Ν. 4369/2016, να καθαιρέσουν προϊσταμένους οργανικών Μονάδων προκειμένου να τοποθετήσουν τους κολλητούς τους με ρουσφετολογικά κριτήρια. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σας κοινοποιούμε διαμαρτυρία του Υπαλλήλου ΤΕ Νοσηλευτή Επαμεινώνδα Καραϊσκου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών τον οποίο η Διοικήτρια του Νοσοκομείου καθαίρεσε παράνομα από Προϊστάμενο Εξωτερικών Ιατρείων και τον τοποθέτησε απλό Νοσηλευτή στη χειρουργική κλινική. Πράξη εντελώς παράνομη με δεδομένο ότι ασκούσε με ιδιαίτερο ζήλο και επιτυχία τα καθήκοντα του Προϊσταμένου.

Οφείλετε να παρέμβετε άμεσα ώστε να ανακληθεί η παράνομη πράξη της Διοικήτριας και να επιστρέψει στα καθήκοντά του ο εν λόγω Προϊστάμενος.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ