Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι για τα διόδια στον Ελαιώνα - Συγκέντρωση σήμερα στο Αίγιο, νέα διαμαρτυρία στις 12 Νοεμβρίου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κλείνουν το σταθμό διοδίων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι φορείς που συμμετέχουν στην δράση κατά την ακριβών διοδίων, προκειμένου να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους.

Σήμερα διοργανώθηκε το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγ. Λαύρας, στο Αίγιο. Στην κινητοποίηση μετείχαν εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους,φορείς,οργανώσεις κ.α.

22894918_944828012347850_599311834_n.jpg

22894831_944828005681184_1958508651_n.jpg

Την προετοιμασία πραγματοποιεί η συντονιστική επιτροπή αγώνα που έχει μεριμνήσει για την σύνταξη κειμένου, με σκοπό την συλλογή υπογραφών πολιτών που συμμερίζονται την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη τιμολογιακή πολιτική από την Ολυμπία Οδό για τους κατοίκους της περιοχής.

Επίσης, έτοιμα είναι και τα έντυπα που θα διανέμουν στους διερχόμενους οδηγούς στον σταθμό του Ελαιώνα. Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα, ΄΄η έναρξη λειτουργίας των διοδίων στον Νόμο μας, μας επεφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη. Πλευρικά διόδια στο Δερβένι, Ακράτα,, Καλάβρυτα, Δρέπανο και υπερβολικά υψηλό αντίτιμο στον Ελαιώνα και στο Ρίο, τα οποία οδηγούν στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής μας. Σαν πρώτο βήμα επιλέξαμε την ενημέρωση των πολιτών για τα ακριβότερα ενδοδημοτικά διόδια της χώρας και τους χρονικούς περιορισμούς που έχει ορίσει η Ολυμπία οδός ΑΕ. . Η αρχή της αναλογικότητας δεν εφαρμόζεται και η ενδοδημοτική και διαδημοτική μετακίνηση είναι πλέον απαγορευτική΄΄.

΄΄Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου θα βρεθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο ώρα 11πμ γα ενημέρωση και συλλογή υπογραφών και αμέσως μετά μετάβαση στα διόδια του Ελαιώνα με μοναδικό σκοπό να μοιράσουμε ενημερωτικά έντυπα στους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματά μας προς την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, και τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς, χωρίς να παρακωλύσουμε την κυκλοφορία και χωρίς να εμποδίσουμε την λειτουργία των διοδίων΄΄, αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα, ξεκαθαρίζοντας και τα εξής: ΄΄Η η διαμαρτυρία αυτή δεν έχει καμία πολιτική σκοπιμότητα, ούτε στρέφεται εναντίον της δημοτικής αρχής, από την οποία ζητάμε να σταθεί συνοδοιπόρος σε αυτές τις διεκδικήσεις. Είναι μία κραυγή απόγνωσης των κατοίκων της Αιγιάλειας και 16 φορέων – συλλόγων΄΄.

Επίσης, στο έγγραφο – διαμαρτυρία που καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες, επισημαίνονται τα εξής: ΄΄ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ ΣΕ ΔΕΡΒΕΝΙ , ΑΚΡΑΤΑ , ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ , ΔΡΕΠΑΝΟ. Οι κάτοικοι του Νομού Αχαΐας διαμαρτυρόμαστε για την καταφανώς άδικη και αδικαιολόγητα υψηλή οικονομική επιβάρυνση των διοδίων Ελαιώνα και Ρίου και των αδικαιολόγητων πλευρικών σταθμών εξόδων από την Εθνική οδό, Δερβενίου , Ακράτας ,Καλαβρύτων, Δρεπάνου που δυσχεραίνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών.
Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια αυτή η άδικη επιπλέον επιβάρυνση εντός των ορίων του Δήμου Αιγιαλείας αλλά και εντός του νομού Αχαΐας, εκτός του ότι δυσχεραίνει την ζωή μας, την θέτει και σε κίνδυνο διότι η επιλογή του παλαιού οδικού δικτύου είναι πλέον επιβεβλημένη. Εργαζόμενοι στην έδρα του Δήμου και στην πρωτεύουσα του νομού αλλά και όλοι οι κάτοικοι που πρέπει να μεταβούν στην έδρα του δήμου και στην πρωτεύουσα του νομού αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε τον παλαιό δρόμο με αποτέλεσμα η υπερβολική επιβάρυνσή του να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας.
Επιπλέον η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στις εξόδους από την Εθνική είναι αδικαιολόγητη εφόσον το αντίτιμο της διαδρομής έχει πληρωθεί στον προηγούμενο σταθμό. Φυσικά αυτό δεν βοηθά στην ανάπτυξη της περιοχής.
ΚΑΛΟΥΜΕ: ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ,ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΉ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΡΟΜΩΝ΄΄.

Υπέρ των κινητοποιήσεων και Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας

Υπέρ των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει οι φορείς της περιοχής για τα διόδια, τάσσεται ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, καλώντας τα μέλη του να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Κυριακή στην πλατεία Αγ. Λαύρας στο Αίγιο. Όπως τονίζει, ΄΄πρόσφατα ολοκληρώθηκαν βασικοί οδικοί άξονες της περιοχής μας. Έργα αναγκαία για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Αυτά τα έργα λοιπόν, που θα έπρεπε να αποδίδονται αδάπανα στο λαό, καλείται να τα πληρώσει και μέσω των διοδίων, διπλά και τριπλά. Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι το κριτήριο για την κατασκευή τους , δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κριτήριο της κατασκευής των οδικών αξόνων, είναι με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους αντίστοιχους σχεδιασμούς, να εξυπηρετείται γρήγορη και φτηνή μεταφορά των εμπορευμάτων, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους΄΄.

Επιπλέον, επισημαίνει: ΄΄Ταυτόχρονα έχουν παραδώσει με τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα στους επιχειρηματικούς ομίλους με ληστρικούς όρους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει. Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους δεκαετίες τώρα για να αποκτήσουν όπως «έταζαν» οι εκάστοτε κυβερνήσεις σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους για τη μετακίνησή τους. Πλήρωσαν ακόμη και με την ζωή τους σε δρόμους καρμανιόλες και με φόρους – τέλη – διόδια. Πλήρωσαν και με τη ζωή τους οι εργαζόμενοι στα έργα όπως πρόσφατοι είναι οι δύο θάνατοι εργαζομένων σε Παναγοπούλα – Ακράτα. Τα λόγια είναι για μια σύγχρονη Ελλάδα και «δίκαιη ανάπτυξη» αλλά αυτό που έφερε η πραγματικότητα για το λαό, ήταν πανάκριβα διόδια σε δεκάδες σταθμούς που κάνουν τη λαϊκή ανάγκη για σύγχρονη ασφαλή μετακίνηση, απλησίαστο όνειρο. ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ΄΄.

Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνει: Κατάργηση όλων των πλευρικών διοδίων, μείωση 50% στους κεντρικούς σταθμούς, τα εκπτωτικά κουπόνια (εκπτώσεις για ντόπιους κατοίκους που κινούνται μέσα στο δεκάωρο) να ισχύουν πάνω στις νέες μειωμένες τιμές, δωρεάν διέλευση ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ και καλεί: Τους εργαζομενους των ΟΤΑ και τους ανέργους στις κινητοποιήσεις: Συγκέντρωση την Κυριακή 29/10/2017 στις 11.00π.μ στην πλ. Λαύρας, στο Αίγιο. Συγκέντρωση την Κυριακή 12 Νοέμβρη στον σταθμό του Ελαιώνα.

Διαβάστε επίσης