Η Πάτρα τιμά την 28η Οκτωβρίου παρουσία του Υπουργού Γ. Τσιρώνη - Επί ποδός ο Δήμος λόγω... καιρού!

δειτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Με λαμπρότητα πραγματοποιείται και φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Σάββατο με την Επίσημη Δοξολογία, καθώς επίσης την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης και στα Καλάβρυτα ο Γενικός  Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ηλίας Ξανθάκος.

Που θα βρίσκονται Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις στο Αίγιο.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Δήμο  Δυτικής Αχαϊας.

Επίσης, στην Αχαΐα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  θα εκπροσωπηθεί ως εξής: ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας στα Καλάβρυτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας στον Ερύμανθο, οι  περιφερειακοί σύμβουλοι Τρύφωνας Φωτόπουλος και Σπύρος Καπράλος στην Πάτρα,  Χρήστος Μπούνιας και  Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου στο Αίγιο, Θεόδωρος Νασιώτης στα Καλάβρυτα.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα στην Πάτρα

Στην Πάτρα το  αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις πιο κάτω εκδηλώσεις:

Σάββατο  28 Οκτωβρίου

7.30 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλως των εκκλησιών φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και οι Μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
8.00 π.μ. Έπαρση της σημαίας.
11.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου (τέλος προσέλευσης επισήμων 10.50 π.μ).
11.30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.
12.00 μ. Παρέλαση προ των επισήμων στην πλατεία Τριών Συμμάχων των Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ μαθητών, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,
17.31 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα, Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

Επί ποδός ο Δήμος Πατρέων λόγω καιρού

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται από αύριο Σάββατο 28-10-2017 έως και Κυριακή 29-10-2017 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Δήμου Πατρέων  και της  ΔΕΥΑΠ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και:

•    Να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.

•    Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Να περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

      ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.

•    Να μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

•    Να εγκαταλείωουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Να μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

•    Να μην πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

      Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .
       Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε επίσης