Δείτε την πλατεία- παιδική χαρά (και πολλές... τρομάρες) στην οποία παίζουν τα παιδιά στα Καμίνια- Το παγκάκι... έπος- ΦΩΤΟ

η πληρησ εγκατάλειψη

Σε πλήρη εγκατάλειψη η πλατεία- παιδική χαρά στην περιοχή των Καμινίων που όπως αποδεινύεται από τις φωτογραφίες.αφορά τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, σίγουρα όχι ιδιαίτερα ελεήμονα και παρατηρητικού. 

Ο χώρος, διαθέτει μια χαλασμένη και εξ αυτού μονίμως ανοικτή σκουριασμένη πόρτα, με άμεση πρόσβαση στον δρόμο για όποιο παιδί τυχόν έχει ανησυχίες για επικίνδυνες αποστολές, σκουπίδια, κομμάτια από σπασμένα κλαδιά δέντρων, αιχμηρά σίδερα, γειτνίαση με ένα ύποπτο πρώην  λυόμενο ιατρείο, πεταμένες σιδερένιες μπάρες από τον δρόμο  ακριβώς μπροστά, κομμάτια από καφάσια και έκτακτους ... επισκέπτες τρωκτικά και άλλα ζώα. 

- Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου- 

Δείτε, απολαύστε και εξάγετε συμπεράσματα για την περιφέρεια της Πάτρας και την μέριμνα για τους μικρούς πολίτες που βλέπουν και...μαθαίνουν σε τι πόλη ζουν.

(Στη μέση του χώρου ένα υποτυπώδες παιχνίδι)

(Σε άμεση επαφή με τις σκουριασμένες και χορταριασμένες γραμμές του τρένου) 

(Ο,τι πέφτει στο χώρο, παραμένει και ξεραίνεται)

(Σε γειτνίαση με το κτίριο του πρώην ιατρείου  που έχει μετατραπεί σε στέκι ύποπτων στοιχείων και τα βράδια σφύζει απο παράνομες δραστηριότητες)

(Και πεταμένα τελάρα)

(Σίδερα προτεταμένα έτοιμα για ατύχημα)

(Ένα αμίμητο παγκάκι, στηριγμένο σε... πέτρες. Ούτε στην Ουγκάντα. Δεξιά μια μπάρα ξηλωμένη από το δρόμο και τοποθετημένη στην... αποθήκη της πλατείας)

(Πλούσια βλάστηση δίπλα στην μπασκέτα)

(Κάτι σαν  αυτοσχέδιος ΧΥΤΑ)

(Η ονειρική περίφραξη)

( Κούνια με φόντο το ερείπιο του παλιού σταθμού)

(Η χαλασμένη και μονίμως ανοικτή πόρτα)

(Το επικό παγκάκι σε κοντινό πλάνο προς εμπέδωση)

(Καλωσήρθατε στο χάος. "Η Πάτρα δεν είναι μόνο το Νότιο Πάρκο" λένε οι κάτοικοι)

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης