"Το ΚΚΕ έχει την μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση"

Κουτσούμπας

"Η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο διεφθαρμένο σύστημα είναι η υλοποίηση κατά γράμμα όλων των απαιτήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, είπε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε πως ούτε η κυβέρνηση, ούτε και η Ε.Ε. και το ΔΝΤ φαίνεται να θέλουν εκλογές, αφού στην παρούσα φάση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί γρήγορα τα μνημονιακά μέτρα και τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, σημείωσε ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών «δεν εξαρτάται στενά από τις προθέσεις της κυβέρνησης ή του κουαρτέτου, αλλά και από τις γενικότερες εξελίξεις στην Ε.Ε., την πορεία της οικονομικής κρίσης αλλά και τους πολεμικούς σχεδιασμούς, τις συγκρούσεις και τους ανταγωνισμούς μεγάλων οικονομικών, γεωπολιτικών συμφερόντων».

Στο ερώτημα πιθανής κυβερνητικής συνεργασίας του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως «το ερώτημα έχει απαντηθεί πολύ πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζοντας στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. Και μάλιστα τότε που παρίστανε τον επαναστάτη».

Σημειώνοντας ότι πολλοί εξ όσων παρασύρθηκαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν πως το ΚΚΕ τους είπε την αλήθεια, τόνισε ότι μπορούν να καταλάβουν «αυτό που και τώρα τους λέμε. Ότι η λύση δεν βρίσκεται στην εναλλαγή κομμάτων και κυβερνήσεων στο τιμόνι μιας αδιέξοδης σήμερα καπιταλιστικής διαχείρισης, αλλά στη συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και κοινωνία»

Διαβάστε επίσης