"Δεν διαθέτουμε χρήματα δια διανυκτέρευσίν σας" ήταν η απάντηση του Δήμου στην Ολυμπιακή αποστολή- Παρενέβη ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας- Η αναφορά στη Βόρεια Κορέα που ενόχλησε τους Νοτιοκορεάτες

"Δεν διαθέτουμε χρήματα δια διανυκτέρευσίν σας"

"Δεν διαθέτουμε χρήματα δια διανυκτέρευσίν σας". Αυτή ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 η απάντηση του Δήμου Πατρέων στα μέλη της Ολυμπιακής  αποστολής που συνόδευε την  Φλόγα στην Πάτρα και έπρεπε με βάση το πρόγραμμα να διακυκτερεύσει στην πόλη, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις πόλεις- σταθμούς μέχρι την άφιξή της στην πόλη υποδοχής, στην Πιονγιανκ στη Νότια Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο αδιέξοδο που διαγραφόταν με απειλή να γίνει η Πάτρα... πρωταγωνίστρια της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, παρενέβη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλκαφέκας, διαθέτοντας το ποσό που απαιτείτο  και κάπως έτσι αποφεύχθηκε ο διασυρμός της πόλης στα μέλη της αποστολής, αφήνοντας ωστόσο εντυπώσεις που δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, γείτονα της Ηλείας και τηςε Αρχαίας Ολυμπίας και τόπου ανάδειξης  του σπιτιού του Κωστή Παλάμά.

Στο μεταξύ και ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται στη Νότια Κορέα και στην χθεσινή τελετή υποδοχής της Φλόγας παρίσταντο εκπρόσωποι της χώρας ο Δήμαρχος της Πατρας Κώστας Πελετίδης έστειλε το δικό του μήνυμα υπεράσπισης της Βορείου Κορέας προκαλώντας ένα σχετικό... σούσουρο.  " Παρακολουθούμε επίσης με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή λόγω της επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας που πραγματικό στόχο έχουν την προώθηση των γεωστρατιγικών  συμφερόντων και επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ που απειλούν την ειρήνη στην Κορεάτικη Χερσόνησο στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις της περιοχής" είπε.

Σημειώνεται ότι η Νότια Κορέα είναι από τις χώρες που ανησυχούν ιδιαίτερα για τις πυρηνικές απειλές της Βορείου Κορέας με την οποία ουδέποτε διατηρούσαν τις καλύτερες σχέσεις. Η αναφορά χαρακτηρίστηκε επιεικώς άκομψη.

Γ. Κον.

Διαβάστε επίσης