Όταν η αγοραστική δύναμη πέφτει, τα My Market δίνουν λύσεις

Κάθε έρευνα το επιβεβαιώνει. Μπορεί η οικονομία να δείχνει σημάδια ανάκαμψης αλλά η διεύρυνση του κόστους των βασικών αναγκών του καταναλωτή τον οδηγεί σε συνεχή περιστολή δαπανών. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα του IRI όλο και περισσότεροι Έλληνες χρησιμοποιούν αυστηρή λίστα για τα ψώνια τους.

 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των πωλήσεων, για τον Αύγουστο τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς IRI δείχνουν αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα κατά 5,6%, ενώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2017 ο τζίρος των σούπερ μάρκετ καταγράφει οριακή αύξηση 0,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

 

Με τα παραπάνω δεδομένα, όλες οι αλυσίδες έχουν δύο βασικούς στόχους: να μη χάνουν μερίδιο και ει δυνατόν να το αυξήσουν. «Εργαλείο» σε αυτή την προσπάθεια είναι οι προσφορές και οι ειδικές προωθητικές ενέργειες. Όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες την αγορά, το 2017, ο ανταγωνισμός πλέον έχει ενταθεί και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς πλέον στο «παιχνίδι» έχουν μπει όλοι παίκτες όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

H Metro ABEE, που στη λιανική δραστηριοποιείται μέσω των καταστημάτων με το σήμα «My Market», γιορτάζει αυτές τις ημέρες τα 40 της χρόνια και για διάστημα 20 ημερών κάθε ημέρα αναδεικνύονται 20 τυχεροί πελάτες που κερδίζουν αυτομάτως από ένα «καρότσι» με επώνυμα προϊόντα αξίας 100 ευρώ το καθένα. Απαραίτητη προϋπόθεση, βεβαίως, για να συμμετάσχει κάποιος στην κλήρωση είναι να έχει ψωνίσει από το κατάστημα και να κρατήσει τον κωδικό με τον οποίο αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση.

 

Αυτός ο διαγωνισμός, σε συνδυασμό με τις καθημερινές ποιοτικές προσφορές, και την πληθώρα κωδικών ποιοτικών προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και Ελλήνων προμηθευτών τοποθετούν τα MyMarket σε πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού.

 

Διαβάστε επίσης