Ποιος πρώην υπουργός από την Αχαΐα διεκδικεί αναδρομικά ! Ποιοι έχουν παραιτηθεί του δικαιώματος

διαβάστε αναλυτικά

Εκτός ενός , κανένας πρώην βουλευτής που έχει εκλεγεί στο νομό Αχαϊας δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αναδρομικά και αυξήσεις της συνταξής του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά μονάχα ο πρώην υπουργός Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος παραμένει στην σχετική λίστα που έχει προκαλέσει σφροδρές αντιδράσεις ανά την επικράτεια, καθώς διεκδικούνται συνολικά περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ.

Εντονα έχει αντιδράσει και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος , καθώς δημοσιεύματα τον φέρουν εντός της λίστας. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του τονίζει:  Αγαπητοί δημοσιογράφοι, κύριοι και κυρίες της ΕΣΗΕΑ, συντάκτες των ρεπορτάζ,
διαμαρτύρομαι για την ευκολία να δημοσιοποιείτε αδιασταύρωτες πληροφορίες. Από το 2011 υπάρχει κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους μου. Αν κάνατε τον κόπο να ελέγξετε την αλήθεια δεν θα συνεχιζόταν η αναφορά στο όνομα μου, ως διεκδικητή των αναδρομικών των πρώην βουλευτών.  ΩΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ
Η δεοντολογία επιβάλλει να ενημερώνονται οι πολίτες για τον θιγόμενο, εκτός αν είδηση είναι ότι "πουλάει" ας είναι και ψευδές. 
Όταν κάποιος διασύρεται και συκοφαντείται συστηματικά, όταν κερδίζει δικαστικά ένα αγώνα ΔΕΝ ΕΝΘΥΜΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ πχ η τελεσίδικη απόφαση του ΣΤΕ για την Προστασία ιδιωτικής ζωής. ΣτΕ (Ολ.) 1213/2010 σύμφωνα με την οποία ο ALPHA και ο Μ Τριανταφυλλόπουλος καταδικάστηκαν να πληρώσουν από 100.000 Ευρώ πρόστιμο στο ΕΡΣ για την στάση τους απέναντι μου. 
Παρακαλώ πολύ να φροντίσετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια σε ότι με αφορά.
Ευελπιστώντας στην ευαισθησία σας 
Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος".

Από την διεκδίηση των αναδρομικών έχουν παραιτηθεί επίσης τόσο ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης , όσο και ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Εξάλλου πότε δεν διεκδίκησε αναδρομικά και δεν εισήλθε ποτέ σε ανάλογη διαδικασία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, που είχε διατελέσει υφυπουργός  και παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητας για την Περιφέρεια.

Τέλος του δικαιώματος των αναδρομικών είχε παραιτηθεί και η χήρα του βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη.  

 

Διαβάστε επίσης