Άγνωστος εισέβαλε στον ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας και μαχαίρωσε μία δημοσιογράφο

Άγνωστος εισέβαλε στα γραφεία του ρωσικού ραδιοφωνικού σταθμού Ekho Moskvy (Ηχώ της Μόσχας) και μαχαίρωσε μία από τις παρουσιάστριες του σταθμού στον λαιμό, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ο ραδιοσταθμός.

Ο δράστης, τα κίνητρα του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, συνελήφθη από το προσωπικό ασφαλείας του σταθμού και παραδόθηκε στην αστυνομία. Το θύμα, η Τατιάνα Φελγκενγκάουερ, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά η ζωή της δεν κινδυνεύει, ανέφερε ο σταθμός.

Ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Ηχώ της Μόσχας είναι μια εταιρία συμμετοχών μέσων ενημέρωσης, της οποίας ο τελικός έλεγχος ανήκει στον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom. Ωστόσο δίνει φωνή σε δημοσιογράφους και σχολιαστές οι οποίοι είναι πολύ επικριτικοί προς το Κρεμλίνο και τους συμμάχους του.

Η Γιούλια Λατινίνα, από τους τακτικούς συνεργάτες του σταθμού, δήλωσε νωρίτερα μέσα στο 2017 ότι είχε αναγκαστεί να φύγει από τη Ρωσία έπειτα από σειρά επιθέσεων, περιλαμβανομένης και της πυρπόλησης του αυτοκινήτου της.

Εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας Αλεξάντερ Κουρενόι έγραψε στο Facebook ότι η επίθεση είναι μία αποτρόπαιη πράξη. Είπε ακόμη ότι διαβεβαίωσε τους διευθυντές του σταθμού πως η κατάσταση θα παραμείνει υπό έλεγχο.

naftemporiki

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ