Ο κακός καιρός αναβάλλει την επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Φλόκα

πάγιο αίτημα πολιτών, φορέων και συλλόγων

Αναβάλλεται η αυριανή επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Φλόκα που είχε προγραμματίσει ο ΦΟΔΣΑ, απευθύνοντας κάλεσμα σε πολίτες, φορείς και εκπροσώπους συλλόγων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αυτοψία στον χώρο, αποτελούσε πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της δυτικής Αχαΐας, όπως επίσης και συλλόγων της περιοχής. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

"Με την παρούσα ανακοινώνεται πως η αυριανή επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Φλόκα που είχε προγραμματισθεί από τον ΦοΔΣΑ,  ακυρώνεται λόγω της έκδοσης έκτακτου δελτίου καιρού για την επικράτηση δυσμενών  καιρικών  συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή από σήμερα μέχρι και αύριο Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017.

Με νεότερη δημοσίευση θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία και ώρα για την προαναφερθείσα επίσκεψη".

Η επίσκεψη αναβάλλεται λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Αν και δεν ευθύνεται ο ΦΟΔΣΑ αλλά ο κακός καιρός, δεν παύει να αποτελεί ένα από τα αιτήματα που επαναλαμβάνονται συχνά πυκνά στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Άλλωστε, η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φλόκα του μοναδικού ΧΥΤΑ στην Αχαΐα που λειτουργεί εύρυθμα χωρίς προβλήματα, είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της περιοχής, κυρίως κατόπιν της σύμβασης με τον δήμο Πατρέων για μεταφορά μέρους απορριμμάτων από την Πάτρα στη δυτική Αχαΐα, αλλά και για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που προγραμματίζεται για την περιοχή. Οι μελέτες είναι ήδη έτοιμες ενώ ο φορέας ανεβάζει ταχύτητες για την διεκδίκηση κονδυλίων.