Δημήτρης Τζανακόπουλος: Υποκριτική η στάση Μητσοτάκη για τα αναδρομικά των βουλευτών

«Αν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ, για τα αναδρομικά που ζητούν οι πρώην βουλευτές, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, «η δυνατότητα επιστροφής των παρακρατηθέντων είναι βασική έννοια της Δημοκρατίας, γίνεται βάσει των θεμελιωδών εννοιών του Δικαίου. Αυτό που λέει ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ότι ο ρυθμός αποπληρωμής των χρημάτων αυτών θα είναι συγκεκριμένος. Το πρόβλημα είναι ότι συγκεκριμένα στελέχη πολιτικών κομμάτων προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη κι ύστερα ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να πάρει από πάνω του την πολιτική ευθύνη, είπε όσα είπε. Πρόκειται για μια πλήρως υποκριτική στάση».

«Έχουμε πάρει σαφείς αποφάσεις που κρίνονται από τον λαό, είναι δύσκολες, εμείς παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις που στόχο έχουν την άμβλυνση των επιπτώσεων στους πολίτες ενόψει και της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχολιάζοντας το θέμα με τα F-16 και την αναβάθμισή τους και την κριτική από τον Νίκο Φίλη επεσήμανε: «Ο κ. Φίλης μπορεί να έχει μια διαφωνία από διάφορα τμήματα της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά μετέχει στην λήψη των αποφάσεων και ουδέποτε έχει πει ότι διαφωνεί συνολικά με την κυβερνητική επιτροπή».

«Υπήρξε συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, που θα επιβαρύνει κατά 110 εκ. τον χρόνο για την επόμενη δεκαετία, με τρόπο που δεν επηρεάζει την δημοσιονομική πολιτική», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, απαντώντας στην σφοδρή κριτική για την συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Για την τρίτη αξιολόγηση είπε πως: «Αν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε, καθώς είναι υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να είναι συνεπείς σε όσα έχει συμφωνήσει. Οι εκτιμήσεις του ΔΤΝ είναι υπερ-απαισιόδοξες, σε σχέση με αυτές των ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι δεν ζητούν νέα μέτρα. Το 2018 θα πιάσουμε τον δημοσιονομικό στόχο και δεν θα υπάρξει απαίτηση για νέα μέτρα»

 

Διαβάστε επίσης