Φως στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Σε ποια υπόθεση εστιάζουν οι αρχές - Έγκλειστος ο "εγκέφαλος"

Οι διωκτικές Αρχές εξετάζουν πλέον η δολοφονία Ζαφειρόπουλου, να σχετίζεται με εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις

Νέο σενάριο για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφερόπουλου εξετάζει η ΕΛΑΣ. Οι διωκτικές Αρχές δεν αποκλείουν η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, να σχετίζεται με εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις  2  έως 5 εκατ. ευρώ, αλλοδαπών, που έχουν σχέση με το σκάνδαλο Energa.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», ο δικηγόρος έγινε αποδέκτης «εξοντωτικής πίεσης» από Αλβανούς ποινικούς για να τους δοθούν χρήματα από τον πελάτη του και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Energa, Αριστείδη Φλώρο.

Ο τελευταίος είχε δεχθεί τους τελευταίους μήνες πιέσεις, στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνταν ενώ είχε επιχειρηθεί η προσέγγισή του σε μια μεταγωγή του στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι δύο άνδρες, που πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το μοιραίο βράδυ, φέρεται να ζήτησαν από τη δικογραφία της Energa, η οποία βρισκόταν στο γραφείο του δικηγόρου, τη διεύθυνση κατοικίας του κ. Φλώρου.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα δύο αυτά άτομα ήταν απεσταλμένοι μελών της αλβανικής μαφίας που κρατούνται στην Ε' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και στόχος τους ήταν  να προχωρήσουν σε «εκδικητική επίθεση»  γιατί αρνούνταν να πληρώσει τα χρήματα για συμβόλαιο θανάτου στους κρατούμενους Αλβανούς.

Η ανάθεση αυτή αφορά την απόπειρα δολοφονίας τον Νοέμβριο του 2014 εναντίον του 62χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, στην Πεντέλη. Ο κ. Αντωνόπουλος, προσθέτει η εφημερίδα, είχε εισηγηθεί να μη γίνει δεκτός οικονομικός συμβιβασμός του Δημοσίου για το «σκάνδαλο Energa», πυροβολήθηκε κι αυτός μια φορά στο πρόσωπο αλλά κατόρθωσε να επιβιώσει.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, που ήταν στο γραφείο τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας, ο ένας εκ των δραστών βγήκε δύο φορές από το γραφείο πιθανόν για να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον άγνωστο εντολές του για την εξέλιξη της συζήτησης. 

 

Διαβάστε επίσης