Στην Πάτρα σήμερα ο Θοδωρής Τσαπακίδης με την ποιητική συλλογή "Ουρανός Δωματίου"

ΣΤΟ ΠΟΛΥΕΔΡΟ

Η ποιητική συλλογή του Θοδωρή Τσαπακίδη, «Ουρανός Δωματίου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Σοκόλη, θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο, τη  Δευτέρα 23  Οκτωβρίου, στις 8.00 μ.μ.                                                                                  

   Για το βιβλίο θα μιλήσει η Μάρω Γαλάνη, χορογράφος διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών και η σκηνοθέτης Ρούλα Πατεράκη, θα διαβάσει από την ποιητική συλλογή.

   Η έναρξη θα γίνει με την επιτέλεση: Ανοχές συναρμογής +-1 μ (μικρόμετρο) σε

σύνθεση της Μάρως Γαλάνη, βασισμένη στον «ουρανό δωματίου». Συμμετέχουν οι Performers του «DERIDAncetheatre Ensemble» : Μαριεντίνα Βουρδέρη, Βούλα Δουλουκιτάκη, Ελπίδα Κουτρούμπα, Τίτα Νικολοπούλου

  Λίγα λόγια για το βιβλίο:        

Ο "Ουρανός δωματίου" είναι η ανάμνηση ερωτικών στιγμών, ξεθωριασμένων ημερών, "φωτογραφιών που δεν θυμάσαι γιατί τις τράβηξες", όπου η χαρά εκφέρεται με τρεμάμενα χείλη, ο λόγος συνομιλεί με τα τραύματά του, το ανίατο σήμερα με το φορτισμένο χθες, ώσπου επιστρέφει ανακουφιστικός, όπως ο ήχος του σκουπιδιάρικου που περνάει κάθε βράδυ, όπου τον λυρισμό συνοδεύει η σχεδόν κωμική δραματικότητα της καθημερινότητας σε αποβάθρες σταθμών, μπαρ και σαλόνια, στον βυθό της μπανιέρας και στην αγκαλιά του κρεβατιού, σε ένα βλέμμα, που οδηγεί ξανά σ' ένα χαρτί, σε ένα ταβάνι, στον ουρανό.

Ο Θοδωρής Τσαπακίδης γεννήθηκε το 1970 στις Βρυξέλλες από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, οχτώ χρονών. Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στην Πάτρα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνική μετάφραση και το θέατρο και στη συνέχεια με τη διδασκαλία στη μέση εκπαίδευση. Έχει μεταφράσει θεωρητικά κείμενα για το θέατρο, φιλοσοφικά και επιστημονικά έργα, και λογοτεχνία (Γκόρντιμερ, Μπάρι, Οζ, Κινάρ, Μανσέτ, Χάισμιθ, Τ. Μπενακουίστα, κ.ά.). Έχει γράψει θεατρικά έργα και έχει εκδώσει ποίηση ("Ο τρίτος από αριστερά κωπηλάτης", Ροές, 2003, "Ουρανός δωματίου", Σοκόλη, 2017), ένα μυθιστόρημα ("Belladonna", Βιβλιοπέλαγος, 2001) και ένα παραμύθι ("Ο πρίγκιπας της Μένουα", Ροές, 2005). Αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο για πολιτιστικά θέματα και κάνει εκπομπή στο ραδιόφωνο.