Γιόζεφ Φριτζλ: Ο διεστραμμένος πατέρας που κρατούσε αιχμάλωτη την κόρη του επί 24 χρόνια είχε και άλλο μυστικό υπόγειο

ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

Ένα μυστικό υπόγειο στον ξενώνα στον οποίο ο Γιόζεφ Φρίτζλ κρατούσε αιχμάλωτη επί 24 ολόκληρα χρόνια την κόρη του βιάζοντάς της και κακοποιώντας τη συστηματικά, εντόπισαν οικοδόμοι 10 χρόνια αφού ο διαβόητος αυστριακός βιαστής οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η υπόθεση είχε κάνει όλο τον κόσμο να παγώσει ενώ μία από τις πιο συγκλονιστικές πτυχές της ήταν το γεγονός ότι η κόρη του Φριζτλ, Ελίζαμπεθ, έμεινε έγκυος από τους βιασμούς και έφερε στον κόσμο 7 παιδιά.

Σε μία νέα εξέλιξη όμως προκύπτει ότι ο Φριτζλ είχε χτίσει ένα ακόμα κρυφό υπόγειο στον ξενώνα του λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σάλτσμπουργκ. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ,το μυστικό υπόγειο εντοπίστηκε όταν οι οικοδόμοι σε μετρήσεις που έκαναν στο κτίριο βρήκαν μία σκάλα πίσω από έναν αυτοσχέδιο τοίχο. Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια μίας τακτικής επιθεώρησης και μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν η αστυνομία θα ερευνήσει το κτίριο.

Ο Φριτζλ είχε τον ξενώνα «Seestern» μαζί με τη σύζυγό του Rosemarie στην πόλη Unterach am Mondsee πριν μετακομίσουν στο Amstetten το 1996. Εκεί κρατούσε την κόρη του αιχμάλωτη σε ένα δωμάτιο το οποίο περιελάμβανε κουζίνα και μπάνιο και την βίαζε και την κακοποιούσε. Από τους συνεχόμενους βιασμούς έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο μόνη της και χωρίς ιατρική βοήθεια εφτά παιδιά. Τα τρία από αυτά έζησαν φυσιολογικές ζωές καθώς τα υιοθέτησε ο Φριτζλ με τη σύζυγό του που δεν γνώριζε τίποτα για τα απίστευτες και τερατώδεις πράξεις του. Αντίθετα ο σύζυγός της τής είχε πει ότι η κόρη τους είχε φύγει για να συμμετάσχει σε μία θρησκευτική αίρεση και στη συνέχεια άφησε τα νεογέννητα παιδιά της στην πόρτα τους για να τα μεγαλώσουν εκείνοι. Την ίδια ιστορία είχε πει και στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά πέθαναν δεν έφυγαν από την «φυλακή» τους και το ένα μάλιστα πέθανε από αναπνευστικά προβλήματα επειδή ο Φριτζλ αρνούνταν να το πάει σε γιατρό. Στη συνέχεια έριξε τη σορό του στον αποτεφρωτήρα του σπιτιού και την έκαψε.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης το ακίνητο μετατράπηκε σε συγκρότημα διαμερισμάτων και το υπόγειο μπαζώθηκε με τσιμέντο. Ο Φριτζλ καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση και σήμερα κρατείται σε φυλακή Stein της Αυστρίας. Η 51χρονη Ελίζαμπεθ έχει νέα ταυτότητα και ζει στο «Village X» κοντά στο σπίτι όπου κρατήθηκε αιχμάλωτη μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της.


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ