Έλενα Κουντουρά: Είναι επιτυχία που ο κόσμος σήμερα δεν τρώει από τα σκουπίδια

«Οι άνθρωποι που υπέφεραν έχουν σήμερα ένα πιάτο φαΐ, τουλάχιστον ο Έλληνας ζει αξιοπρεπώς»

«Είναι επιτυχία που ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια», δήλωσε σε σημερινή της συνέντευξη η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην επισήμανση του Γιώργου Αυτιά ότι ο κόσμος λέει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αρχίζουν και… «συριζίζουν» η κ. Κουντουρά απάντησε «κάνετε λάθος, δεν είναι έτσι». «Ο κόσμος λέει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που είναι ενωμένη, που μπορεί και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις. Ο κόσμος βλέπει τη διαφορά. Η απαισιόδοξη πλευρά πάντα θα υπάρχει. Η αλλαγή δεν μπορεί να έρθει από τη μια μέρα στην άλλη», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη δε στην «κοινωνική δικαιοσύνη» εκ μέρους της κυβέρνησης η κ. Κουντουρά, είπε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι που υπέφεραν έχουν σήμερα ένα πιάτο φαί στο τραπέζι τους και βλέπουν φως στο τούνελ. Υπήρχαν άνθρωποι που το 2014 δεν είχαν να φάνε, που έτρωγαν από τα σκουπίδια».

«Ναι είναι επιτυχία που δεν τρώνε από τα σκουπίδια», τόνισε, επισημαίνοντας πως «μια χρεοκοπημένη χώρα με κακές διαπραγματεύσεις και κακή διακυβέρνηση που την παραλάβαμε, μέσα σε δυόμισι χρόνια τουλάχιστον ο Έλληνας ζει αξιοπρεπώς».

«Έχουμε φέρει την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς», υπογράμμισε η κ. Κουντουρά.

Για τον τουρισμό υπογράμμισε ότι σημειώνει πρωτοφανή επιτυχία και φέτος υπήρξε 90% πληρότητα.

Η υπουργός Τουρισμού σχολιάζοντας τον αριθμό – ρεκόρ με τους 30 εκατομμύρια τουρίστες σημείωσε ότι «ο τουρισμός υπήρξε πάντα μεγάλη στήριξη της εθνικής μας οικονομίας, είναι το 20% του ΑΕΠ, με ένα εκατομμύριο έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά τα αποτελέσματα είναι αποτελέσματα μίας συλλογικής δουλειάς της κυβέρνησης».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης