Τένις: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς – Προκρίθηκε στα ημιτελικά της Αμβέρσας

Ήταν η πρώτη Top 10 νίκη για τον 19χρονο, που ταυτόχρονα εξασφάλισε και την πρώτη του είσoδο στο Top 100 της ΑΤΡ,

Η εντυπωσιακή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο European Open της Αμβέρσας συνεχίζεται... Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας κατέβαλε την αντίσταση και του Βέλγου πρωταθλητή και Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη, Νταβίντ Γκοφάν και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-6, 7-6(1), 7-6(4) του Νο1 του ταμπλό στα προημιτελικά και στους «4» καλείται να περάσει το εμπόδιο του νικητή του ζευγαριού Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Αργεντινή)-Νταβίντ Φερέρ (Ισπανία). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός πρωταθλητής φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά διοργάνωσης της ATP.

"Ήταν πολύ, πολύ δύσκολο πνευματικά. Δε συνέβη για πολλή ώρα και ήμουν θυμωμένος εκείνη τη στιγμή. Συνειδητοποίησα όμως πως αν συνέχιζα να παλεύω και να μείνω ψύχραιμος, παρ' όλο που ήμουν νευριασμένος, μπορούσα ακόμα να κερδίσω τον αγώνα", δήλωσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, όταν ρωτήθηκε για το πως κατάφερε να ανταπεξέλθει από την εξέλιξη του 3ου σετ και να κερδίσει τελικά το tie-break.

Ήταν η πρώτη Top 10 νίκη για τον 19χρονο, που ταυτόχρονα εξασφάλισε και την πρώτη του είσoδο στο Top 100 της ΑΤΡ, όπου δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά Έλληνας τενίστας στο παρελθόν.

Ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον αυριανό ημιτελικό του European Open, που θα αρχίσει μετά από τις 16:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD) θα είναι ο Diego Schwartzman.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος ημιτελικός, ανάμεσα στον Jo-Wilfried Tsonga και στον Ruben Bemelmans θα αρχίσει στις 15:00. Θα ακολουθήσει στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας του Στέφανου, που δεν θα αρχίσει πριν από τις 16:30.

Ο Diego Schwartzman πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά, μετά και τη νίκη του με 7-5, 6-2 επί του David Ferrer. Μετά από 54 λεπτά μάχης στο 1ο σετ και αφού έσωσε ένα set point στο 10ο game (4-5, 30-40), o Schwartzman κατάφερε να πάρει το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Αργεντινός ήταν ακόμα καλύτερος. Κέρδισε τους 16 από τους 20 πόντους σε όλα τα σερβίς του, "έσπασε" 2 φορές τον "Ferru" και "κλείδωσε" τη 2η νίκη του απέναντι στον Ισπανό, σε ισάριθμες συναντήσεις τους.

Ο Schwartzman πραγματοποιεί μεγάλη σεζόν, με αποκορύφωμα τους 3 μεγάλους προημιτελικούς που έχει αγωνιστεί, σε US Open, Monte-Carlo Masters και Rogers Cup. Ο 25χρονος Αργεντινός βρίσκεται στο Νο. 26 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που ισοδυναμεί με το career high του.

Πηγή : tennisnews.gr