Γεννηματά από τη Λάρισα: Ο Τσίπρας εξαπάτησε και τους αγρότες με επιταγές χωρίς αντίκρισμα

ΟΙ 15 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από την Λάρισα η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενόψει της εκλογής αρχηγού στην Κεντροαριστερά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ:

«Μεγάλα λόγια, λίγες πράξεις! Πήρε  ανέξοδα καλά λόγια και υπέγραψε γραμμάτια ύψους 2,4 δις. Με τους ύμνους στον κ. Τραμπ ξεπέρασε και τον εαυτό του. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι ο κ. Τραμπ «για το καλό» καταργεί το Obamacare και αποσύρεται από τη συμφωνία για το κλίμα» σχολίασε η Φ. Γεννηματά για να προσθέσει: «Αλλά τι άλλο θα ακούσουμε όταν στα αυτιά του κ. Τσίπρα ήχησαν ως «μουσική οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ». Μουσική τα μέτρα που ψηφίσανε κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ για την περικοπή των συντάξεων και το αφορολόγητο».

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεσήμανε με νόημα: «Το δέσιμο του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο μεγαλώνει με νέες δηλώσεις πίστης και με νέα επεισόδια. Έχω πει ότι σφιχταγκαλιασμένοι θα πάνε στο γκρεμό».

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «αναγκαστική προσγείωση του κ. Τσίπρα» καθώς η Στατιστική Αρχή «διαπιστώνει ύφεση στα δυο χρόνια, που χάσαμε εισόδημα 19,2 δις με τα νούμερα για την πορεία του προϋπολογισμού που δεν βγαίνουν».

Οπως είπε «Οι φόροι δεν πληρώνονται, εξαντλήθηκαν οι Έλληνες. Περικόπτονται οι δαπάνες κατά 1,5 δις για την υγεία, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και άλλες. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει μακριά».

Διερωτήθηκε δε: «Τι άλλο θα κάνει ο κ. Τσίπρας το 2018 για να πιάσει το δυσβάστακτο 3.5 τοις εκατό του ΑΕΠ που υπέγραψε; Πόσους φόρους ακόμη θα ψηφίσει; Πόσα Νοσοκομεία θα αφήσει να καταρρεύσουν; Πόσα οικογενειακά επιδόματα θα περικόψει; Πόσες συντάξεις θα μειώσει;».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ μόνη λύση είναι η Ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η αύξηση του ΑΕΠ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Αλλιώς θα μοιράζουμε τη φτώχια, φτωχοποιημένων Ελλήνων όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση».

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στη Λάρισα και τον κατηγόρησε ότι «παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα για τη χώρα και την ύπαιθρο» και έκανε «γενικόλογες διακηρύξεις για την ανάπτυξη που δήθεν έρχεται. Αλλά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανάπτυξη δεν έρχεται».

Για να προσθέσει: «Κάνουν ότι μπορούν για να διώξουν τους επενδυτές, να μπλοκάρουν επενδύσεις. Επενδυτές φεύγουν , εργοστάσια κλείνουν. Ο κ. Τσίπρας και τους αγρότες εξαπάτησε με επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Στις εκλογές θα σας περιποιηθούν κ.Τσίπρα, θα ανταποδώσουν την κοροϊδία».

Τόνισε δε ότι τώρα με τον νέο προϋπολογισμό η κυβέρνηση« πετσοκόβει, ουσιαστικά καταργεί και το επίδομα θέρμανσης, δημιουργώντας πολύ μεγάλα προβλήματα σε όλες τις οικογένειες, ιδιαίτερα σε αυτές των ορεινών περιοχών».

Δεσμεύσεις για τους αγρότες

Οπως επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «Η παράταξη μας παρά τα όποια λάθη και παραλείψεις , έχει ισχυρούς δεσμούς με τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, που στηρίχθηκαν από εμάς ακόμη και μέσα στην κρίση. Εμείς είμαστε δίπλα στους αγρότες, κατανοούμε τα προβλήματά τους και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους μέσα και έξω από τη Βουλή».

Δεσμεύτηκε δε προσωπικά και ως παράταξη ότι θα προωθήσει πολιτικές και μέτρα για:

1. Την προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος, οι ενισχύσεις να είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες

2. Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα και μηνιαίο ανώτατο πλαφόν.

3. Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

4. Την θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.

5. Την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα

6. Την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί

7. Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και του αθέμιτου ανταγωνισμού και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι

8. Την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κτηνοτροφία (βοσκοτόπια, αδειοδοτήσεις, βελτίωση ζωικού κεφαλαίου, προστασία και προβολή της φέτας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ)

9. Την πλήρη ενεργοποίηση και υλοποίηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 6 δις με έμφαση στους νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης και μεταποίησης, τα εγγειοβελτιωτικά έργα για το αρδευτικό νερό.

10. Την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του νερού. Και πολιτικές για την αγροτική γη με παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής.

11. Την βελτίωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και διεύρυνση των ασφαλιζόμενων κινδύνων λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.

12. Την εισαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας στην γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία με την εμπλοκή των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών ιδρυμάτων στο σχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής

13. Τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και την υιοθέτηση και προβολή του μεσογειακού μοντέλου διατροφής, που πρέπει να αποτελεί βασικό μας εθνικό στόχο

14. Την προώθηση ριζικών αλλαγών στη δομή και στη λειτουργία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των εποπτευόμενων Οργανισμών και των Περιφερειακών Υπηρεσιών

15. Τη διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης (αγροτικά ιατρεία, κέντρα υγείας, νοσοκομεία, κοινωνικές υποδομές) σύγχρονων σχολείων, παιδικών σταθμών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών προκειμένου ο κάτοικος της υπαίθρου να μην αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

«Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ήταν αυτή που άλλαξε την εικόνα της ελληνικής υπαίθρου στην δεκαετία του ’80.Και τώρα η νέα ενιαία Κεντροαριστερά, είναι αυτή που μπορεί και θέλει να αναβαθμίσει την ύπαιθρο, με προσαρμογή στα δεδομένα της νέας εποχής, ώστε να γίνει χώρος για να «ζεις», χώρος για να «επιχειρείς»» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.