Βυθίζουν τη χώρα και προκαλούν τη νοημοσύνη μας!

Του Θανάση Νταβλούρου

Πριν από λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός πέταξε με F-16, σε συνέχεια  των» πτήσεων» που κάνει στα… σύννεφα ως κλασικός αιθεροβάμων.

Ακολούθως, ο ίδιος, που φώναζε κάποτε ως οργισμένος Αριστερός νεολαίος, διαδηλώνοντας στους δρόμους, «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», πήγε στις ΗΠΑ (τις οποίες τώρα βλέπει ως στρατηγικό εταίρο) και κατέθεσε τα… διαπιστευτήρια του στον Ντόναλντ Τραμπ, υπογράφοντας συμφωνία (αναγκαία) για την αναβάθμιση των F- 16 και με δυσβάστακτο, υπό τις παρούσες συνθήκες, οικονομικό κόστος 2,4 δισ. δολαρίων. Αυτή ήταν και η πρώτη και μοναδική «επένδυση»,  επί… αμερικανικού εδάφους!

 Μάλιστα, μιλώντας στην εκεί ελληνική ομογένεια, υποστήριξε ότι η Ελλάδα… επιστρέφει!!! Εάν εννοούσε στην ύφεση, λέγοντας για πρώτη φορά την αλήθεια, θα συμφωνούσαμε.

Για ποια ανάπτυξη και ποια επιστροφή στις αγορές μιλάει όταν το 2016 έκλεισε με ύφεση 0,2%, ενώ για το 2017 υπάρχει αναθεώρηση επί τα χείρω, από το -0,2% στο -0,3%;

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η μοναδική χρονιά την τελευταία δεκαετία που η Ελλάδα είχε ανάπτυξη ήταν το 2014, όταν αυτή άγγιξε το 0,7% αντί για το 0,3% που είχε αρχικά εκτιμηθεί. Από την ανάπτυξη, λοιπόν, μας οδήγησαν στην ύφεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2016 που έδωσε πρόσφατα  στη δημοσιότητα η Eurostat, 3,8 εκατομμύρια Έλληνες (ένας, δηλαδή, στους τρεις) απειλείται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, ζώντας σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Παρ’ όλα αυτά και κόντρα στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά η ελληνική κοινωνία, η ετερόκλητη κυβέρνηση μας πανηγυρίζει…

Δυστυχώς, όμως, το μόνο που κατάφεραν, λόγω της ανικανότητας και των ιδεοληπτικών τους εμμονών, αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, ήταν να βυθίσουν την χώρα στην ύφεση και να σπείρουν τη φτώχεια και την απόγνωση στον ελληνικό λαό, φτάνοντας στο σημείο να του αρπάξουν και την ίδια του την κατοικία, επειδή αδυνατεί πλέον να πληρώσει τους δυσβάστακτους φόρους που του επιβάλλουν.

Όμως, το αισιόδοξο είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση για τους λαοπλάνους που μας κυβερνούν έχει ξεκινήσει. Υπηρετώντας με συνέπεια τη συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες που εξήγγειλε ο αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία θα ανορθώσει τη χώρα, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά ως παράταξη εθνικής ευθύνης.  

 

 

Διαβάστε επίσης