Από την Ηλεία η καταγωγή της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη που δολοφονήθηκε άγρια στο νεκροταφείο- Θρήνος και στην περιοχή της Πηνείας

μικρή τις καλοκαιρινές διακοπές τις περνούσε στο χωριό, στο Λάττα

‘Πάγωσε’ το Πανελλήνιο στην είδηση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού μέσα στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών που δέχτηκε 14 μαχαιριές από άγνωστο άτομο και από την ώρα που επιβεβαιώθηκε το τραγικό συμβάν ξέσπασε θρήνος και στην περιοχή της Πηνείας, αφού ο πατέρας της κοπέλας κατάγεται από την Τοπική Κοινότητα Λάττα του δήμου Ήλιδας.

Αναπάντητα ‘γιατί’ πλανώνται ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους, αλλά ακόμη και σε αγνώστους που συγκλονίστηκαν από το στυγερό έγκλημα.

Οι κάτοικοι στο Λάττα τα έχουν χαμένα και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το χαμογελαστό κορίτσι, η Δώρα Ζέμπερη δεν είναι πια στη ζωή. Δεν έχουν λόγια για να παρηγορήσουν τον παππού και την γιαγιά της που ζουν στο χωριό και έχασαν από την μια στιγμή στην άλλη την εγγονή τους.

Δικό τους παιδί  

Η Δώρα Ζέμπερη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ωστόσο όταν μικρή τις καλοκαιρινές διακοπές τις περνούσε στο χωριό, στο Λάττα, αφού από εκεί κατάγεται ο πατέρας της και εκεί ζουν μόνιμα ο παππούς και η γιαγιά της.

Οι κάτοικοι θυμούνται το μικρό χαμογελαστό κοριτσάκι να παίζει στους δρόμους του χωριού. Τα τελευταία χρόνια δεν επισκεπτόταν το χωριό, μόνο ο πατέρας της μια φορά το χρόνο για λίγες ημέρες, ωστόσο για τους κατοίκους η Δώρα ήταν ένα δικό τους παιδί.

«Δεν την βλέπαμε τα τελευταία χρόνια, δεν ερχόταν, μικρή όμως περνούσε εδώ στο χωριό τα καλοκαιριά. Έχουμε σοκαριστεί όλοι, δεν ξέρει κανείς τίποτα για το πώς έγινε το έγκλημα και δεν μπορούμε να πούμε και τίποτα» ανέφερε στην ‘Π’ ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Τσαρούχας, ο οποίος εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια.

Το χρονικό

Για την 32χρονη Δώρα Ζέμπερη, η οποία εργαζόταν στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά στο τμήμα ελέγχου, ο χρόνος σταμάτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Η Δώρα, όπως λένε οι πληροφορίες, συνήθιζε να επισκέπτεται το Νεκροταφείο και άφηνε λουλούδια στον τάφο του πρώην αρραβωνιαστικού της, ο οποίος είχε χάσει την ζωή του σε εργατικό ατύχημα με γερανό τον περασμένο Μάιο.

Το ίδιο έκανε και την Τετάρτη, εκεί γύρω στις 5 το απόγευμα. Στον τάφο φέρεται ότι βρισκόταν για να αφήσει λουλούδια, όταν δέχτηκε πισώπλατα την επίθεση από τον δολοφόνο της, που της έκοψε τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής με 14 μαχαιριές…

Ο ιερέας του κοιμητηρίου πατέρας Θεόδωρος αλλά και ένας ακόμη μάρτυρας, έχουν δηλώσει ότι είδαν το απόγευμα της Τετάρτης την κοπέλα να τρέχει ξέπνοη καλώντας σε βοήθεια. Το μόνο που πρόλαβε να κάνει ήταν να καθίσει σε έναν τάφο και εν συνεχεία έπεσε στο έδαφος και λίγα δευτερόλεπτα μετά ξεψύχησε.

Στο κοιμητήριο εκείνη την ώρα ήταν γύρω στα 4 με 5 άτομα, αλλά σε μακρινή απόσταση από το σημείο που βρισκόταν η κοπέλα όταν δέχτηκε την εγκληματική επίθεση.

Όταν η κοπέλα έπεσε αιμόφυρτη την πλησίασε ένας νεαρός και ο ιερέας, ο οποίος την φώναξε με το όνομά της, καθώς την γνώριζε από τις επισκέψεις της στο κοιμητήριο, ωστόσο η κοπέλα ανάσαινε με δυσκολία και αμέσως μετά ξεψύχησε. Η μόνη κουβέντα που πρόλαβε να πει ήταν «βοήθεια»…

Απίστευτη αγριότητα

Τα ευρήματα στο σώμα της 32χρονης, πραγματικά σοκάρουν… Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που διενήργησε την νεκροψία- νεκροτομή, διαπίστωσε ότι η κοπέλα έφερε 14 μαχαιριές στο στήθος και την καρδιά, ενώ υπήρχε και ένα σημάδι στο δεξί της μάγουλο που προκάλεσε εντύπωση, καθώς πρόκειται για δύο βαθιές χαρακιές που μοιάζει να σχηματίζουν το γράμμα ‘Γ’, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι ξεκάθαρο και αναμένεται η επίσημη έκθεση του ιατροδικαστή όπου θα περιγράφονται όλα τα ευρήματα.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, ο δολοφόνος της κατάφερε με απίστευτη αγριότητα τα χτυπήματα και η ίδια φέρεται ότι προσπάθησε να προστατευθεί βάζοντας τα χέρια της στο πρόσωπο, γι’ αυτό και αιτιολογείται και το τραύμα που φέρει στο χέρι.

Φέρεται ότι η 32χρονη πάλεψε για την ζωή της αλλά τα χτυπήματα ήταν απανωτά και δεν κατάφερε να κάνει τίποτα. Η κοπέλα, πριν την βρει ο ιερέας και ο νεαρός εργαζόμενος προσπάθησε να καλέσει σε βοήθεια, εκτιμάται ότι περπάτησε γύρω στα 80 με 100 μέτρα από το σημείο που δέχτηκε την επίθεση και εν συνεχεία κατέρρευσε αιμόφυρτη αφήνοντας την τελευταία της πνοή.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς στο σημείο της άγριας δολοφονίας της κοπέλας δεν εντοπίστηκε κανένα από τα προσωπικά της αντικείμενα, ούτε η τσάντα της, ούτε το πορτοφόλι της, ούτε το κινητό της τηλέφωνο και εξετάζεται και το ενδεχόμενο της ληστείας, αν και η αγριότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε παραπέμπουν σε δολοφονική μανία, που συνήθως σχετίζεται με προσωπική διαφορά.

Οι υποθέσεις που χειριζόταν

Ο πατέρας της κοπέλας ωστόσο έχει δώσει άλλη διάσταση στο θέμα, καθώς όπως λέει η κόρη του δεν είχε διαφορές με κανέναν και εκτιμά ότι η δολοφονία της σχετίζεται με τις σοβαρές υποθέσεις που χειριζόταν στην δουλειά της και θεωρεί ότι την σκότωσε πληρωμένος δολοφόνος, ενώ κάλεσε το ΣΔΟΕ να αποκαλύψει τις υποθέσεις που χειριζόταν η κόρη του.

Μιλώντας με οργή για τον άδικο χαμό του παιδιού του, στάθηκε στο ότι ο χώρος του Νεκροταφείου είναι περιφραγμένος, επομένως δεν μπορεί να μπήκε μέσα ο οποιοσδήποτε τυχαίος ληστής, ο οποίος άλλωστε, επισημαίνει, δεν θα είχε λόγο να κυνηγήσει και να αποτελειώσει το παιδί του, γι’ αυτό και οι υποψίες του κινούνται στον χώρο εργασίας της, καθώς λέει ότι η κόρη του χειριζόταν υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αν και εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που δείχνουν ότι η δολοφονία της οφείλεται στην επαγγελματική της ιδιότητα, αλλά ακόμη δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα με βεβαιότητα.

Πάντως, οι 14 μαχαιριές δείχνουν πάθος, μίσος και εκδίκηση και όχι ληστεία και όσοι γνώριζαν την 32χρονη θα περάσουν το κατώφλι του τμήματος Ανθρωποκτονιών για να δώσουν κατάθεση.

Μηνύματα αγάπης

Ο πατέρας της 32χρονης και ο αδελφός του είχαν φύγει από νεαρή ηλικία και διαμένουν στην Αθήνα, ενώ η αδελφή τους διαμένει στην Αμαλιάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα της 32χρονης έλκει την καταγωγή της από την περιοχή της Βάρδας.

Μετά την τραγική είδηση του θανάτου της Δώρας, το facebook κατακλύστηκε από μηνύματα. Συγκλονίζει ωστόσο αυτό της αδελφής της, μία ανάρτηση που έχει κάνει τους πάντες να δακρύσουν: «Αδελφή μου, αίμα μου, έφυγε νωρίς… σε περιμένω να γυρίσεις και ακόμη δεν γύρισες… ήσουν αδελφή, μάνα και πατέρας μαζί και τώρα μας άφησες μόνους μας… σε σκοτώσανε άδικα και ήσουν ένας άγγελος… σε περιμένω να γυρίσεις, ήσουν η ζωή μου όλη…» είναι τα λόγια της.

Όλοι ζητούν διαλεύκανση της υπόθεσης και αναμένονται νεώτερα στοιχεία από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών.

patrisnews

Διαβάστε επίσης