Τερέζα Μέι: Θέλω να μείνουν οι Έλληνες μετανάστες στη Βρετανία μετά το Brexit

«Στόχος μου να διασφαλίσω ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν όπως και πριν»

Να παραμείνουν στην Βρετανία καλεί τους Έλληνες η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» έστειλε μήνυμα φιλίας και στήριξης στην Ελλάδα, ευχαρίστησε τους Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στην Βρετανία για την προσφορά τους και τους κάλεσε να συνεχίζουν να ζουν εκεί «όπως και πριν» και μετά το Brexit.

Η ίδια εξέφρασε την πρόθεσή της να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοβρετανικές σχέσεις και τονίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει δημοφιλής προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς ακόμη και μετά το Brexit.

Συγκεκριμένα η Τερέζα Μέι αναφέρει: «Πρώτα απ' όλα θέλω να πω "ευχαριστώ" στους 70.000 Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε τη σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και στην οικονομία μας. Αναγνωρίζω ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε κάποια αβεβαιότητα και γι' αυτόν τον λόγο καταστήσαμε το θέμα των δικαιωμάτων των πολιτών πρώτη μας προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις. Θέλω οι αναγνώστες σας να γνωρίζουν ότι επιθυμούμε να παραμείνουν στη χώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν φτιάξει τη ζωή τους στη Βρετανία, όπως και όλοι οι πολίτες της ΕΕ. Παραμένει ένας από τους πρώτους μου στόχους να διασφαλίσω ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν όπως και πριν. Σημειώνουμε πραγματική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις σε αυτό το ζήτημα. Και οι δύο πλευρές είμαστε αποφασισμένες να καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία σε αυτό το κρίσιμο θέμα.

Επιπλέον, η Τερέζα Μέι κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι «δημιουργική και πρακτική» στις διαπραγματεύσεις για το Brexit και ζητά να αρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες για τη μελλοντική εμπορική συμφωνία Λονδίνου - Βρυξελλών.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι υπουργοί της είναι «πλήρως αφοσιωμένοι» στο όραμά της και διαμηνύει ότι παραμένει στη θέση της για να κάνει τη Βρετανία «μια χώρα που δουλεύει προς όφελος όλων».

Διαβάστε επίσης