Προς ρύθμιση η εκκρεμότητα των εισφορών μισθωτών που αμείβονταν και με μπλοκάκι

ανακοινωσεις του υφυπουργου εργασιας

Ενιαία νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία θα επιλύεται και το ζήτημα των αναδρομικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι απασχολούνταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε παράλληλη με τη μισθωτή τους εργασία, προανήγγειλε ο Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη, ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε ότι αυτό το θέμα θα λυθεί μέσω ενιαίας νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί εν ευθέτω χρόνω στη Βουλή.

Ήδη, πάντως, όπως ενημέρωσε το Σώμα, ο αρμόδιος υφυπουργός έχει δώσει εντολή να μην ενεργοποιηθούν διωκτικά μέτρα εναντίον των δημοσιογράφων, στους οποίους έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια για καταβολή αναδρομικών εισφορών και αδυνατούν να πληρώσουν τα ποσά που τους καταλογίστηκαν.

«Σε μία περίοδο έντονων ανακατατάξεων στον χώρο του Τύπου, δεν μπορεί ο δημοσιογράφος να είναι ο αδύναμος κρίκος, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ατμομηχανή της ελεύθερης και χωρίς φραγμούς ενημέρωσης» υποστήριξε, από την πλευρά του, ο κ. Ηγουμενίδης.

«Πρέπει να νομοθετήσουμε απαλλαγή από τις υποχρεώσεις, στο πλαίσιο μίας ενιαίας ρύθμισης» απάντησε ο κ. Πετρόπουλος, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, όπως το περιέγραψε ο ερωτών βουλευτής, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «αν ήταν ένα μόνο θέμα, όπως αυτό των δημοσιογράφων, θα είχε ήδη λυθεί».

«Είναι πολλές οι παθογένειες του παρελθόντος. Βρήκαμε πολλούς σκελετούς που ήταν κρυμμένοι στις ντουλάπες» πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος και επικαλέστηκε ένα παράδειγμα, κατά το οποίο βουλευτές και πολιτευτές καλούσαν τους πυρόπληκτους της Αρκαδίας, το 2007, να μη δηλώσουν τα οικοδομικά ένσημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ