Έπιασαν δύο πρώην πράκτορες της ΠΓΔΜ στην Θεσσαλονίκη

Τα Σκόπια τους αναζητούσαν για υπόθεση υποκλοπών

Δύο πρώην στελέχη των υπηρεσιών Ασφάλειας και Αντικατασκοπίας της ΠΓΔΜ συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη. 

Πρόκειται για τον Γκόραν Γκρουτζέφσκι και Νίκολα Μποκόφσκι, η σύλληψη των οποίων έγινε με βάση διεθνές ένταλμα που είχε βγει από την ΠΓΔΜ για τους δύο πρώην πράκτορες που από τα μέσα του καλοκαιριού είχαν εξαφανιστεί και αναζητούνταν από τις Αρχές της γειτονικής χώρας για εμπλοκή στο σκάνδαλο υποκλοπών «Οχυρό» που αποκαλύφθηκε πέρυσι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από την γειτονική χώρα που μίλησε στο Newsbeast.gr ο ένας εκ των δύο ήταν και υψηλά ιστάμενο στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών της γειτονικής χώρας μέχρι που αποτάχθηκε. Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι δύο φυγάδες είχαν βρει καταφύγιο πιθανότατα στη Χαλκιδική με διαβατήρια Βουλγαρίας.

Οι δύο άντρες ήταν φυγάδες για τουλάχιστον τρεις μήνες όπως αναφέρουν ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα κατηγορούνταν για καταστροφή συστημάτων που σχετίζονταν με τις υποκλοπές του σκανδάλου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα εκδοθούν στην γειτονική χώρα. Σύμφωνα με την ελληνική Αστυνομία η σύλληψη έγινε την Τετάρτη λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι με βάση ένταλμα της Interpol που αναφέρει ως κατηγορία την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εγκλήματα υψηλής τεχνολογίας. Σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγη που μίλησε στο newsbeast.gr, τα διαβατήρια που βρέθηκαν στην κατοχή τους ήταν πλαστά. Σε λίγη ώρα αναμένεται και η σχετική ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης