Νιώθεις ότι αρρωσταίνεις; Να τι πρέπει να κάνεις για να το προλάβεις

ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΙΩΣΕΙΣ

Κλείνουν τα μάτια σας, νιώθετε το κεφάλι σας βαρύ, φτερνίζεστε συχνά, νιώθετε αδύναμη. Εν ολίγοις αρρωσταίνετε. Κλείστε τα όλα και κατευθυνθείτε προς το κρεβάτι σας!

Όλοι συμφωνούν πως οι περίοδοι που ο καιρός πηγαίνει από το πιο ζεστό στο πιο κρύο (αλλά και ανάποδα) είναι οι πιο ύπουλες για να κρυώσουμε. Έτσι μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού γύρω μας είναι άρρωστοι. Και ύστερα έρχεστε εσείς.

Μετακινείστε με τα ΜΜΜ, δουλεύετε σε ένα περιβάλλον που οι μισοί σου συνάδελφοι κυκλοφορούν με ένα χαρτομάντηλο στο χέρι (πότε θα απαγορευτεί δια νόμου να πηγαίνουμε στο γραφείο άρρωστοι τέλος πάντων;), ίσως τα παιδιά σας να κόλλησαν κάποιο εποχιακό μικρόβιο από το σχολείο. Ε δε θέλει και πολύ -άνθρωπος είστε- θα αρρωστήσετε. 

Διάβασε επίσης τι μπορείς να κάνεις αν πρόκειται να πας άρρωστη στη δουλειά

Τι πρέπει να κάνετε όταν νιώθετε το σώμα σας να παραδίδεται σιγά σιγά στον έλεγχο μιας γρίπης ή μιας ιώσης; Δε θα σας μιλήσουμε για θαυματουργά ροφήματα ή ειδικές συνταγές. Η λύση είναι πολύ πιο απλή.

Κοιμηθείτε! Ναι, ναι, αυτό που χρειάζεστε για να προλάβετε οτιδήποτε είναι ένας καλός ύπνος. 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σε πανεπιστημιακό περιοδικό σχετικά με τον Ύπνο, τα μικρόβια που προκαλούν το εποχικό κρύωμα κυκλοφορούν παντού γύρω μας. Το πόσο ευάλωτη είστε εσείς σε αυτά εξαρτάται από τις ώρες ύπνου που κλείνετε κάθε βράδυ.

Διάβασε επίσης 4 ακόμα τρόπους ώστε να αποφύγεις να κολλήσεις γρίπη!

Για παράδειγμα, αν κοιμάστε 5 με 6 ώρες είναι 4 φορές πιο πιθανό να «αρπάξετε» γρίπη από κάποιον που κλείνει 7ωρο στο κρεβάτι. Γιατί; Επειδή όσο πιο ξεκούραστος είναι ο οργανισμός τόσο πιο δυνατός είναι να καταπολεμήσει ιούς, παθογόνα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις και μύτες που «τρέχουν». Είναι τόσο απλό. 

Έτσι, την επόμενη φορά που ο διπλανός σας στο γραφείο είναι άρρωστος, μην πανικοβληθείτε. Απλώς πέστε για ύπνο πιο νωρίς! 

iefimerida.gr