Πάτρα: Εργάτης "έπιασε" γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια - Νοσηλεύεται στο Ρίο

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, επαναφέρει στο προσκήνιο το πρόσφατο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε προ ημερών, όταν αλλοδαπός εργάτης "έπιασε" γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, τη μεταφορά του και νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια".

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, με ανακοίνωση του καταγγέλει τα ελλειπή μέτρα ασφάλειας με θύματα εργαζόμενους και για το λόγο αυτό την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «υγιεινή και ασφάλεια στου χώρους δουλείας» στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πάτρας.

Η ανακοίνωση 

Νέο εργατικό ατύχημα συναδέλφου μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή τη φορά ο άτυχος αλλοδαπός συνάδελφος μας εργαζόταν σε μεγαλοεργολάβο και γνωστό παράγοντα της περιοχής. Ο συνάδελφος Φερατ την ώρα που έριχνε gunite (εκτοξευμένο σκυρόδεμα) κάτω από την πίεση της εργοδοσίας για την όλο και πιο γρήγορη ολοκλήρωση του έργου ακούμπησε σε γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Το ατύχημα αυτό καταδεικνύει για μια ακόμα φορά πως τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, η εντατικοποίηση της εργασίας με τις καθημερινές υπερωρίες και το μεροκάματο «ψίχουλα» για τα οφέλη των μεγαλοκατασκευαστών βάζει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς και οι προηγούμενες έχουν τεράστια ευθύνη για την υποστελέχωση της επιθεώρησης εργασίας που αδυνατεί να ελέγξει τους χώρους δουλειάς μπροστά στα συνεχιζόμενα ατυχήματα που είτε σακατεύουν εργάτες, είτε τους στέλνουν στον «άλλο κόσμο» αφήνοντας πίσω οικογένειες με παιδιά. Αυτά γίνονται στους χώρους δουλειάς, όπως αυτούς που επισκέφθηκε το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός. Αυτή είναι η «υγιείς επιχειρηματικότητα» και η «δίκαιη ανάπτυξη» που και στη περιοχή μας θα έρθει το επόμενο διάστημα να μας «πασάρει». Υγιής και δίκαιη για τα κέρδη του κεφαλαίου, σακατεμένη και άδικη για την ίδια τη ζωή των εργατών.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου είχε ήδη αποφασίσει σε πρόσφατη συνεδρίαση της την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα «υγιεινή και ασφάλεια στου χώρους δουλείας» καλώντας τα οικοδομικά σωματεία των Νομών Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας καθώς και τα σωματεία των εργαζομένων στη τοπική αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ) που και αυτοί το τελευταίο διάστημα έχουν πολλά εργατικά ατυχήματα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/10/2017 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών (Φωκαίας 26, συνοικία προσφυγικά, Πάτρα).

Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές, Έλληνες και μετανάστες να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου, για όλα όσα έχουμε ανάγκη, για να μπορούμε να γυρίζουμε ζωντανοί στα σπίτια μας. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ