Πάτρα: Σήμερα το εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Μαίρη Κανάκη

στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Το Δόντι» θα παρουσιάσουν σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στις 6.30 το απόγευμα ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Μαίρη Κανάκη.

Το εργαστήριο, που θα υλοποιηθεί στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης, απευθύνεται σε παιδιά 10 – 14 ετών και έχει ως θέμα το εφηβικό μυθιστόρημα της Μαίρης Κανάκη με τίτλο «Όταν το καλοκαίρι συναντά τον χειμώνα» από τις εκδόσεις «Το Δόντι».

otan_to_kalokairi_synanta_ton_heimona.png

Στο εργαστήριο τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις γλωσσικής έκφρασης, ενίσχυσης συνεργατικών τεχνικών, όξυνσης κριτικής σκέψης και εξοικείωσης με έργα λογοτεχνίας.

Η είσοδος είναι δωρεάν

Προεγγραφή στο τηλέφωνο 2610-226792

Ανώτατος αριθμός συμμετοχών: 25 παιδιά

Η Μαίρη Κανάκη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Εργάζεται στη Σαλαμίνα ως μόνιμος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε Master Of Arts στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών (Διεθνείς Σχέσεις) στην Αγγλία στο University of Kentat Canterbury.

Έχει υλοποιήσει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στο δημόσιο σχολείο (Οικολογικά σχολεία, Αειφόρο σχολείο, ecomobility κ.τ.λ.) κι έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικούς ιστότοπους και περιοδικά κι έχει κερδίσει επαίνους σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2016 το διήγημά της «Βουτιά στο alter ego των χρωμάτων» εκδόθηκε στη συλλογή διηγημάτων με τα τίτλο «Χρώματα» από τις εκδόσεις «Παράξενες Μέρες».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ηλέκτρα και ο δίδυμος αδελφός της, ο Γιώργος, περνάνε ανέμελα καλοκαίρια σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Μαζί με τους καλοκαιρινούς φίλους τους σκαρώνουν σχέδια, ανταλλάσσουν σκέψεις, ονειρεύονται. Τα παιδιά της πόλης σμίγουν με το κορίτσι του νησιού, τη «Ζαργάνα», και το ταξίδι ξεκινά…

Αυτό το καλοκαίρι δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα. Θα είναι το πιο ανατρεπτικό από όλα, κυρίως επειδή θα γνωρίσουν την πραγματική φιλία, θα νιώσουν το πρώτο ερωτικό σκίρτημα και θα δουν την άλλη πλευρά της ζωής.

Οι περιπέτειες των παιδιών αρχίζουν τη στιγμή που νομίζουν ότι το καλοκαίρι τελείωσε κι ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών… Ίσως επειδή ο χειμώνας έχει μεγάλα «καλοκαιρινά» πλάνα. Ίσως επειδή το καλοκαίρι ξέρει να μπερδεύεται έντεχνα στις εφηβικές ψυχές.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ