Facebook: Τι απίστευτο δημιουργεί & θα ξετρελάνει όλους τους χρήστες του

νεα προσθήκη

Το Facebook φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα νέο τρόπο για να μπορεί κανείς να μπαίνει στο προφίλ του, με τη βοήθεια της αναγνώρισης προσώπου.  Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι το Facebook φαίνεται να ασχολείται κυρίως με το ενδεχόμενο εμφάνισης ενός προβλήματος στο προφίλ ενός χρήστη, όπως είναι μία παραβίαση ασφαλείας του προφίλ στο Facebook και τον Messenger. H αναγνώριση προσώπου θα μπορεί να λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας, σε περίπτωση που παρουσιαστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα εισόδου.

Επίσης, η τελευταία σχετική προσθήκη στην πλατφόρμα θα επιτρέπει στους χρήστες να… παραγγέλνουν φαγητό! Με τον τρόπο αυτό η υπηρεσία θα ανταγωνίζεται άμεσα άλλες παρόμοιες, όπως τις UberEats, Justeat και HungryHouse, ενώ αρχικά θα γίνει διαθέσιμη μόνο σε κατοίκους των ΗΠΑ, με στόχο να φτάσει σταδιακά και σε άλλες αγορές του κόσμου.

Επιπλέον, η εταιρεία θα επιτρέψει σε μάρκες και άλλους οργανισμούς με Σελίδες να δημιουργήσουν τις δικές τους «Ιστορίες», οι οποίες αναμφίβολα θα αυξήσουν την ενασχόληση με το χαρακτηριστικό, αν και θα συμβεί σε βάρος όλων μας καθώς θα είναι ακόμη πιο ενοχλητικό. Μένει μόνο να δούμε ποιες από τις εταιρείες θα ακολουθήσουν τελικά το νέο χαρακτηριστικό.

Τέλος, ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε μια νέα αυτόνομη συσκευή εικονικής πραγματικότητας Oculus Go, η οποία δεν απαιτεί σύνδεση σε υπολογιστή όπως το Oculus Rift, κάτι που ο ίδιος ελπίζει ότι θα διευκολύνει την εξάπλωση της νέας αυτής τεχνολογίας στο ευρύ κοινό. Όπως είπε ο επικεφαλής του Facebook, η νέα συσκευή αποτελεί το πρώτο προϊόν που προσφέρει εμπειρία εικονικής πραγματικότητας χωρίς να απαιτεί ούτε τη σύνδεσή της μέσω καλωδίου με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, ούτε το συνδυασμό της με ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο για να λειτουργήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ