«Γονάτισε» η εταιρία του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μετά τις αποκαλύψεις

Ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Weinstein Company, μετά από το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων με πρωταγωνιστή τον συνιδρυτή και ισχυρό άντρα της εταιρίας παραγωγής, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. 

Η Weinstein Company ανακοίνωσε ότι έχει καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία με την αμερικανική εταιρία ιδιωτικών μετοχών Colony Capital. 

O Xάρβεϊ Γουάινσταϊν, 65 ετών, απολύθηκε από το συμβούλιο της εταιρίας στην αρχή του μήνα ενώ παράλληλα η Ακαδημία των Οσκαρ διέγραψε τον παραγωγό. Γνωστές ηθοποιοί αλλά και εργαζόμενες στην εταιρία του παραγωγού τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση ενώ η Rose McGowan κατήγγειλε ότι ο Γουάινσταϊν τη βίασε. 

Ο ίδιος ο Χολιγουντιανός παραγωγός επιμένει ότι οι σεξουαλικές σχέσεις του ήταν συναινετικές. 

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία του Λονδίνου αλλά και της Νέας Υόρκης έχουν ήδη αρχίσει να διερευνούν τις καταγγελίες εναντίον του  Γουάινσταϊν. 

Ετσι, η  Weinstein Company, η οποία έχει βάλει την «υπογραφή» της σε ταινίες όπως το «Τhe Artist» και «Ο λόγος του Βασιλιά», έχει αρχίσει να δέχεται ισχυρές πιέσεις. 

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει συζητήσει το ενδεχόμενο μερικής ή πλήρους πώλησης της  Weinstein Company στην Colony Capital, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες. 

Η Colony Capital φέρεται να έχει συμφωνήσει, όμως, να ρίξει άμεσα χρήματα στην εταιρία παραγωγής. Ο Ταράκ Μπεν Αμάρ, μέλος του ΔΣ της Weinstein Company, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση αυτή θα «σταθεροποιήσει τις τρέχουσες εργασίες της εταιρίας».