Πάτρα: Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος από σήμερα σε μαθητές Δημοτικού

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβαν την πρωτοβουλία, στα πλαίσια του Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν μεταξύ τους ως συμβαλλόμενα μέρη  και με την συνεργασία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της 6ης Υ.Π.Ε. να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικό  οφθαλμιατρικό έλεγχο σε μαθητές Δημοτικών σχολείων της επαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας.

Πιο αναλυτικά, από σήμερα  Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ως και τις 17 Νοεμβρίου η οφθαλμιατρική κινητή μονάδα που διαθέτει ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που είναι κατάλληλα διαμορφωμένη πρόκειται  να επισκεφθεί τα κάτωθι  σχολεία διαδοχικά:

1ο Δημοτικό σχολείο Βόνιτσας,

2ο Δημοτικό σχολείο Βόνιτσας,

Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου,

Δημοτικό σχολείο Χαλκιόπουλου,

Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου,

 Δημοτικό σχολείο Καλυβίων,

 Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας,

 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού,

2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού,

 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού,

1ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου και

2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου.

Τα παιδιά θα εξεταστούν από εθελοντές ιατρούς οφθαλμιάτρους, προερχόμενους από δημόσιους φορείς ή ιδιώτες. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων δεν θα εξετάζονται παιδιά που δεν φέρουν την συγκατάθεση γονέα.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζεται στις πολιτικές πρόληψης που εφαρμόζουν οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών της επαρχιακών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, που στερούνται Παιδιατρικών Νοσοκομείων ή Γενικών Νοσοκομείων με οργανωμένα Παιδιατρικά Τμήματα και που η απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα καθιστά για κάποιες οικογένειες ανέφικτους τους τακτικούς ιατρικούς ελέγχους  των παιδιών τους δεδομένης και της δυσχερούς οικονομικοκοινωνικής κρίσης.

     

 

 

Διαβάστε επίσης