Περίοδο δύο μηνών για διαπραγματεύσεις ζητεί από τον Ραχόι ο Καταλανός ηγέτης

ΕΚΠΝΕΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Περίοδο δύο μηνών για διαπραγματεύσεις ζητεί με επιστολή του προς τον Ισπανό Πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν.

Ο αυτονομιστής επικεφαλής της βορειοανατολικής περιφέρειας της Ισπανίας απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με αν έχει κηρύξει ή όχι την ανεξαρτησία της αυτόνομης κοινότητας.

O Μαριάνο Ραχόι είχε θέσει με επιστολή του προς τον Πουτζντεμόν το ερώτημα περί κήρυξης ανεξαρτησίας της Καταλονίας, όμως ο Καταλανός ηγέτης δεν δείχνει διατεθειμένος να ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, αλλά ούτε και να προχωρήσει σε βεβιασμένες κινήσεις, παρά το γεγονός πως πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου είχε προαναγγείλει πως θα κήρυσσσε την ανεξαρτησία της περιοχής μέσα σε 48 ώρες μετά την επικράτηση του «ναι».

«Κατά τη διάρκεια των δύο προσεχών μηνών, κύριος στόχος μας είναι να προσέλθουμε σε διάλογο», γράφει προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, αφού έχει προηγουμένως αναφερθεί στην «αναστολή της εντολής» που του ανέθεσαν οι Καταλανοί, οι οποίοι κατά την άποψή του ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας

Διαβάστε επίσης