Πάτρα: Έκθεση για την 28η Οκτωβρίου στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

ώρες λειτουργίας 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι

Θεματική έκθεση με εφημερίδες και έντυπο υλικό από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και τη γερμανική κατοχή, οργανώνει στην Πάτρα το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων της εποχής ξεδιπλώνονται τα πολεμικά γεγονότα, οι συνθήκες διαβίωσης, η δύσκολη καθημερινότητα και το αληθινό πρόσωπο του κατακτητή.

  Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν και να διαβάσουν γεγονότα, από εφημερίδες που κατάφεραν να εκδίδονται στα … κρυφά, ώστε να αποφεύγουν το καθεστώς της λογοκρισίας, όπως ο Ριζοσπάστης, η Ρούμελη, ο Απελευθερωτής, ο Αγωνιστής, το Ελληνικό Μέλλον κ.α.

  Η συγκεκριμένη δράση έχει κύριους αποδέκτες τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι όμως ανοικτή σε ερευνητές και το ευρύ κοινό, κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου Τύπου Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9.00 ως τις 13.00.

  Η έκθεση λειτουργεί στον χώρο του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην οδό Μαιζώνος 200 στην Πάτρα. Για πληροφορίες και ξεναγήσεις, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία 2610 310488.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης