Ο Λαφαζάνης στην Ρωσία

για ομιλία στο 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών ο Παν. Λαφαζάνης αναχωρεί την Δευτέρα (16/10) για το Σότσι της Ρωσίας, προκειμένου να μιλήσει στο 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Ο Παν. Λαφαζάνης θα μιλήσει την Τρίτη (17/10) στο Φεστιβάλ και στην Θεματική για τις διεθνείς εξελίξεις με θέμα: «Ανατολική Μεσόγειος και Ευρώπη».

Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του θα αναφερθεί στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας ειδικής αναβαθμισμένης στρατηγικής σχέσης συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία και συγκεκριμένα στους τομείς του εμπορίου, ειδικότερα με προϊόντα του πρωτογενή τομέα, στον τομέα των αμοιβαίων επενδύσεων, του τουρισμού και ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, με την ενεργοποίηση της συμφωνίας Λαφαζάνη – Novak για αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος προς την Ευρώπη και φυσικά στον τομέα της ασφάλειας.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, στο οποίο θα δώσουν το παρόν χιλιάδες νέοι απ' όλες, σχεδόν, τις χώρες του κόσμου και οι οποίοι έστειλαν την πρόσκληση στον Παν. Λαφαζάνη είναι οι εξής:

- Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας,
- Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας της Ρωσίας,
- Ομοσπονδιακός Οργανισμός για Ζητήματα Νεολαίας της Ρωσίας,
- Οργανισμός Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Το φετινό Φεστιβάλ διεξάγεται 70 χρόνια μετά το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (1947, Πράγα) και 60 χρόνια από το 6ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (1957, Μόσχα, το πρώτο στην ΕΣΣΔ/Ρωσία).

Στο Φεστιβάλ θα παρευρεθεί και μάλλον θα μιλήσει και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Παν. Λαφαζάνης με την ευκαιρία της ομιλίας του στο Φεστιβάλ Νεολαίας στο Σότσι, θα έχει επαφές με πολιτικούς παράγοντες και πολιτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Παν. Λαφαζάνης θα επιστρέψει στην Αθήνα την Τετάρτη το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης