Νίκη του Άρη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής

Ο Άρης ήταν ο νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 64-62 της Ένωσης στο «Nick Galis Hall», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. 

Η Ένωση είχε προηγηθεί ακόμη και με διαφορά 10 πόντων (24-34), ούσα καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τα 17 λάθη και οι μόλις 10 ασίστ κόστισαν ακριβά στην ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Οι Μπένσον (12π. 9 ριμπ.) και Αθηναίου (10π., 5 ασίστ) ήταν οι καλύτεροι των γηπεδούχων, ενώ για τους «κιτρινόμαυρους», που έχασαν το σουτ (τρίποντο) της νίκης με τον Μπάρλοου, ο Γκριν είχε 17 πόντους.

Η παρουσία του Αθηναίου αποδείχτηκε καταλυτική για τους μετέπειτα νικητές, καθώς ο Έλληνας γκαρντ βοήθησε την ομάδα του να τρέξει επί μέρους 12-1 και να προσπεράσει, ενώ στο ημίχρονο έχανε με 27-34.

Η ΑΕΚ, που σκόραρε ύστερα από πέντε λεπτά στην επανάληψη, με τρίποντα των Λαρεντζάκη και Γκριν ξαναπήρε προβάδισμα (43-46), αλλά το γκολ-φάουλ τρίποντο του Αθηναίου επανέφερε τον Άρη στη θέση του οδηγού. 

Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 64-59 λίγο πριν τη λήξη, ο Σάκοτα μείωσε στο καλάθι με δίποντο, ο Αθηναίου αστόχησε και ο Μπάρλλου πήρε το σουτ της νίκης, αλλά το έχασε.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης