Ταινίες από την ΟΙΚΙΠΑ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, για τέταρτη χρονιά συνεχίζει την προβολή ταινιών οι οποίες άπτονται τοπικών και παγκόσμιων περιβαλλοντικών ζητημάτων. Με αφορμή τις ταινίες που προβάλλονται, προηγείται σύντομη εισήγηση από τους εκάστοτε ειδικούς και μετά την προβολή γίνεται ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Για τη φετινή σαιζόν, οι προβολές ξεκινούν με την ταινία “La belle verte” (Η όμορφη πράσινη) Διαρκ. 99'. Γαλλία (1996) της Κολίν Σερό, με τους Κολίν Σερό, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Λιντόν κ.α. Μια ιδιότυπη γαλλική κωμωδία, καταπραϋντική, ελπιδοφόρα, τρυφερή, αστεία και διδακτική ταυτόχρονα που μας διδάσκει τη σημασία της ζωής κοντά στη φύση και μας κάνει να σκεφτούμε για τον τρόπο που ζούμε σ’αυτό τον πλανήτη. Φινέτσα, χιούμορ και πολλά μηνύματα από ένα φιλμ που έχει την έμπνευση να κοιτάξει τη συνολικότερη εικόνα του κόσμου μας και να συστήσει μια αλλαγή ταυτόχρονα εκ των έξω και εκ των έσω. Απολαυστικό και διαχρονικά διδακτικό.

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα περιστραφεί γύρω από τον προβληματισμό για το πόσο είναι αρμονική η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση, πόσο έχει απομακρυνθεί από αυτήν ώστε όχι μόνο να μην μπορεί να δει πια το απαράμιλλο μεγαλείο της αλλά και να προκαλεί καταστροφές στο περιβάλλον.

Η ταινία θα προβληθεί στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ, Σαχτούρη 64, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης στις 8:00 μ.μ. ακριβώς.

Διαβάστε επίσης