Μοσκοβισί: Όχι και μάθημα από τον Βαρουφάκη

Δείτε την ανάρτηση στο twitter του Ευρωπαίου Επίτροπου

​«Όχι και μάθημα από τον Γ. Βαρουφάκη, που ξαναγράφει την ιστορία. Η ευθύνη του είναι τεράστια. Κόστισε πολύ στη χώρα του».

Με αυτή τη φράση που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter σχολιάζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί τη συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη στην εφημερίδα Liberation.

Το tweet του Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκε και στον λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δήλωσε σήμερα στη γαλλική εφημερίδα πως «όταν βλέπω την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνομαι λύπη. Με τον πρωθυπουργό, δεν έχω πλέον καμία επαφή. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν».

Τόνισε δε πως «στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν». Αναφερόμενος στην ακολουθούμενη πολιτική στην ΕΕ, ο Γιάννης Βαρουφάκης τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι η γερμανική ελίτ που υπαγορεύει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει, με την έγκριση και τη συνέργεια των γαλλικών, ελληνικών και άλλων ελίτ. Οι ευρωπαϊκές ελίτ είναι όλοι αλληλέγγυοι για να επιβάλουν τις ίδιες πολιτικές. Και σε αυτό το πλαίσιο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δίκιο όταν μου λέει το Φεβρουάριο του 2015 ότι "οι εκλογές δεν μπορεί να αλλάξουν την οικονομική πολιτική". Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης