Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Έκλεισε μόνος του το ραντεβού με τους δολοφόνους του! - Οι προφυλάξεις των εκτελεστών και το μήνυμα που του μετέφεραν

Τον πυροβόλησαν από 1,5 μέτρο

Ένα νεο στοιχείο στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έρχεται να ανατρέψει κατά κάποιο τρόπο όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δράστες ήθελαν να τον πυροβολήσουν. 

Ήθελαν όμως και να τον σκοτώσουν; Γι’ αυτό το τελευταίο αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο. Εκτιμούν, ότι οι δράστες ήθελαν να τον πυροβολήσουν για εκφοβισμό αλλά κάτι πήγε στραβά. Γι’ αυτό και η μια σφαίρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, δεν είχε ενημερώσει κανέναν για το ποιούς θα έβλεπε στο ραντεβού αυτό και απλά είχε πει στον συνεργάτη του: «Θα έρθουν δυο άτομα».

Οι δολοφόνοι του έφτασαν στο γραφείο για να του μεταφέρουν «το μήνυμα». Τι πήγε όμως στραβά;

Κάποια λανθασμένη κίνηση; Κάτι που είπε; Κάποιο λάθος των ίδιων των εκτελεστών; Αυτό το συμπέρασμα για τους αστυνομικούς προκύπτει από το γεγονός ότι τον πυροβόλησαν μόνο μια φορά αλλά αυτή αποδείχθηκε μοιραία.

Η υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρει τους εκτελεστές του. Αλλά δεν αποκλείεται αυτοί, που δεν νοιάστηκαν καν να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, να έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα.

Τα 15 δραματικά λεπτά ως τη δολοφονία

Τα νέα στοιχεία από την αστυνομία αναφέρουν ότι το ραντεβού που είχε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το βράδυ της Πέμπτης (12.10.2017) δεν «κλείστηκε» όπως συνηθίζεται. Δεν έγινε τηλεφώνημα στη γραμματεία της εταιρίας του. Εκείνοι που ζήτησαν να δουν τον γνωστό δικηγόρο, φαίνεται πως επικοινώνησαν απευθείας με τον ίδιο.

Λίγο αφού έκλεισε το τελευταίο ραντεβού της ζωής του, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, τηλεφώνησε στη γυναίκα του. «Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί μου ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες», είπε στη σύζυγό του.

Ήταν περίπου 19:00 το απόγευμα όταν οι δυο άνδρες έφτασαν στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154.

Συνάντησαν τον ίδιο τον Ζαφειρόπουλο κι έναν 32χρονο νεαρό δικηγόρο, που εργάζεται στην εταιρία ως ασκούμενος. Αφού για λίγα λεπτά συζήτησαν «περί ανέμων και υδάτων», ζητήθηκε από τους «πελάτες» να μπουν στην ουσία της υπόθεσής τους.

Τότε, εκείνοι ζήτησαν να μιλήσουν κατ’ ιδίαν με τον 52χρονο ποινικολόγο. Ο Μ. Ζαφειρόπουλος, είπε στον 32χρονο συνεργάτη του να αποχωρήσει για να συζητήσει μαζί τους. Ο νεαρός δικηγόρος αποχώρησε. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον εργοδότη του, νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Βγήκαν δυο φορές από το γραφείο οι εκτελεστές

Μια άλλη παράμετρος που έρχεται στο φως, από δικαστικούς κύκλους, δημιουργεί ένα νέο σενάριο για το τι έγινε στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στα 15 λεπτά που έμειναν με τον γνωστό ποινικολόγο οι δυο δολοφόνοι, βγήκαν δυο φορές από την αίθουσα, με το πρόσχημα πως ήθελαν να πάνε τουαλέτα.

Δεν αποκλείεται να ήθελαν να ελέγξουν το χώρο για να ξέρουν πως θα έφευγαν.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι αποκλείεται να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεσης ή έγκλημα πάθους.

Μια σφαίρα

15 λεπτά από τη στιγμή που ξεκίνησε η συνάντηση, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ήταν νεκρός. Με μια σφαίρα, οι εκτελεστές του τον πυροβόλησαν στο θώρακα. Η σφαίρα χτύπησε την καρδιά και προκάλεσε ρήξη πνεύμονα.

Το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι ήταν μικρού διαμετρήματος. Το πιθανότερο, να τον εκτέλεσαν με περίστροφο. Στον τόπο της δολοφονίας, δεν βρέθηκε άλλωστε κάλυκας. Ο πυροβολισμός σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή έγινε από απόσταση ενός με ενάμισι μέτρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έκανε ενστικτωδώς μια κίνηση με τα χέρια του για να προστατευτεί. Αλλά το χτύπημα ήταν «επαγγελματικό». Βρήκε τον 52χρονο στη δεξιά πλευρά του θώρακα.

Αφού εκτέλεσαν τον 52χρονο, οι δυο δολοφόνοι έφυγαν πεζή και κινήθηκαν αντίθετα από την Ασκληπιού, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Τα χαρακτηριστικά των δολοφόνων

Από την πρώτη στιγμή, έστω κι αν ήταν σε κατάσταση σοκ, ο 32χρονος δικηγόρος που είδε τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είχε πει στην αστυνομία πως οι δυο άνδρες που εκτέλεσαν τον 52χρονο ήταν ένας ψηλός κι ένας κοντός.

Του ήταν και οι δυο άγνωστοι. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά αλλά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει προφορά τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πρώτος ήταν ύψους περίπου 1,80, αδύνατος, μελαχρινός, με κοντά μαλλιά, ηλικίας 30 έως 40 ετών. Φορούσε τζιν παντελόνι και λευκό μπουφάν. Ο δεύτερος ήταν περίπου 1,70, αδύνατος με ανοιχτό δέρμα και σκούρα κοντά μαλλιά. Φορούσε παντελόνι κι ανοιχτόχρωμη μπλούζα.

Πηγή: Newsit.gr

Διαβάστε επίσης