Οι τουρκικές εφημερίδες για την πτήση Τσίπρα στο Αιγαίο

Τόνισαν πως είναι ο τρίτος εν ενεργεία έλληνας πρωθυπουργός που πετάει με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας

Μάλλον χλιαρή ήταν η αντιμετώπιση της πτήσης του έλληνα πρωθυπουργού από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας, παρά το γεγονός πως κάποιες από αυτές έθεσαν ορισμένα ερωτήματα, ενώ σχεδόν όλες τόνισαν το ιστορικής σημασίας κομμάτι της πτήσης.

Συγκεκριμένα τόνισαν το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο τρίτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που πετάει με μαχητικό της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Άξιο αναφορά επίσης είναι το γεγονός πως η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στο δημοσίευμά της, αφού επισημαίνει το ιστορικό αυτό κομμάτι στην συνέχεια αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Ήταν κοινώς μια πτήση εσωτερικής κατανάλωσης. Η τουρκική εφημερίδα αφού περιγράφει το δρομολόγιο του έλληνα πρωθυπουργού στην συνέχεια παραθέτει και την δήλωσή του μετά την προσγείωση, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας αφού δήλωσε εντυπωσιασμένος τόνισε την αξία των ελλήνων χειριστών.

Η Milliyet από την δική της πλευρά κάνει μια πιο «στεγνή» αναφορά στο γεγονός παραθέτοντας απλά το δρομολόγιό του.

H Sabah τονίζει το γεγονός πως, ο αριστερός πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε για μια τέτοια πτήση, προσθέτοντας και αυτή πως πρόκειται για τον τρίτο έλληνα πρωθυπουργό που πετάει με μαχητικό της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Το άρθρο της καταλήγει λέγοντας πως σύμφωνα με διάφορους κύκλους η πτήση Τσίπρα ήταν ένα μήνυμα αν και δεν έχει δοθεί, τονίζει, επίσημη εξήγηση για τους λόγους που αυτή έγινε.

Η Cumhuriyet παραθέτει και βίντεο που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά ΜΜΕ αν και η δική της αναφορά είναι πολύ πιο λιτή με αναφορά στο γεγονός πως αυτή ήταν η Τρίτη πτήση εν ενεργεία έλληνα πρωθυπουργού με αεροπλάνο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.