Στην Πάτρα "Το δέντρο" του Γιώργου Μανιάτη

στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Το Επίκεντρο+ παρουσιάζει το έργο «Το δέντρο» του Γιώργου Μανιώτη με τον Νίκο Μαγδαληνό. «Το Δέντρο» είναι ένας σατιρικός μονόλογος με ήρωα έναν άστεγο, ο οποίος, με φόντο τη γιορτή των Χριστουγέννων, στολίζει το «δέντρο της ζωής του» με μνήμες και συνειδητοποιήσεις. Πρόκειται για ένα πολιτικό κείμενο, ιδιαιτέρως καυστικό,  που με την πένα του ο Γιώργος  Μανιώτης σκιτσάρει ένα διαφορετικό ήρωα, ίδιο με την εποχή που ζούμε.

Λίγα λόγια για το έργο:


Ο Χριστόφορος, νεόπτωχος και νεοάστεγος, προσπαθεί να στολίσει το «Δέντρο» της ζωής του, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, στη γωνιά ενός δρόμου. Σύμμαχοί του, τα στολίδια που βρίσκει σε σακούλες σκουπιδιών. Μνήμες και αγαπημένες στιγμές γίνονται εφόδια, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα -διαφορετικά από τα συνηθισμένα- για να στολίσει με αυτά το πανύψηλο δέντρο που ορθώνεται μπροστά του.

Ο Γιώργος Μανιώτης, ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας και πεζογράφος, δημιούργησε και σκηνοθέτησε το έργο «Το Δέντρο», που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάιο του 2016 στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» και επαναλήφθηκε φέτος τον Μάρτιο στον ίδιο χώρο.

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη των παραστάσεών του σε όλη την Ελλάδα, «Το Δέντρο» θα ταξιδέψει στο εξωτερικό ξεκινώντας  τον Μάρτιο του 2018  με την Αυστραλία για να παρουσιαστεί στους Έλληνες μετανάστες.

Tαυτότητα της παράστασης:

Ερμηνεία: Νίκος Μαγδαληνός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μανιώτης
Σκηνικά-Κουστούμια: Γ. Μανιώτης - Ν. Μαγδαληνός
Eνδυματολογική επιμέλεια: Eλευθερία Tώρα
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Κονσόλα:  Κώστας Θεοδωρόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Σταύρος Χαμπάκης / Βασίλης Λάππας
Κατασκευή δέντρου: Δημήτρης Γραμματικάκης

Παραστάσεις: Δευτέρα – Τρίτη - Τετάρτη 16-17-18 Οκτωβρίου 2017

Ώρα: 9.15 μμ.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 1 :20’ χωρίς διάλειμμα

Πληροφορίες - κρατήσεις 2610 46 10 50
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ