Δυτική Αχαΐα: Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες το «καλωσόρισμα» στον Τσίπρα

Γενική Συνέλευση απόψε στις 8
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σήμερα στις 8 το βράδυ ο Σύλλογος Αγροτών δυτικής Αχαΐας πραγματοποιεί γενική συνέλευση στο κατάστημα ΠΕΥΚΑ στην Πατρών – Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας. Η γενική συνέλευση πραγματοποιείται για να συζητηθούν τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και να οριστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Πάτρα, τέλος Οκτωβρίου.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Βεσκούκης μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ, τα προβλήματα είναι σοβαρά και πολλά, καθώς οι καταστροφές στις καλλιέργειες από τις φωτιές και τις πλημμύρες έχουν πλήξει το βασικό εισόδημα των αγροτών. Στο μεταξύ, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του συλλόγου, ακόμα δεν έχει καταγραφεί των ζημιών από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ. «Μας είπαν, σε επικοινωνία που είχα με το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει επόπτης για την καταγραφή. Έχουν καθυστερήσει όμως πολύ και η διαδικασία από την καταγραφή μέχρι τη αποζημίωση, όπως ξέρετε διαρκεί πολλούς μήνες», συμπληρώνει ο κ. Βεσκούκης.

beskoykhs-proedros-300x234.jpg

Σε ότι αφορά τη βοήθεια στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις φωτιές, ο κ Βεσκούκης είπε τόσο ο δήμος δυτικής Αχαΐας, όσο και η Μητρόπολη βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό, όμως η βοήθεια από την Πολιτεία θα έπρεπε να ήταν άμεση και μεγαλύτερη. Σημειώνει ότι ο δήμος έχει προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να προλάβει νέες καταστροφές θεωρώντας την περιοχή «τυχερή» που ακόμη δεν εχουν σημειωθεί μεγάλες νεροποντές.

Τέλος, επανέλαβε τα όσα είχε δηλώσει στη ΓΝΩΜΗ μετά τις φωτιές, τις τεράστιες ζημιές στις ελιές και τα χρόνια που απαιτούνται για να αναγεννηθούν (στοιχεία που μεταφέρθηκαν και στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου από τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας) προσθέτοντας το εξής: «Τον Απρίλιο θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποια δέντρα θα μπορούν να δώσουν καρπούς. Αλλά και πάλι,θα περιμένουμε περίπου πέντε χρόνια τους καρπούς».

Σε ότι αφορά την επίσκεψη Τσίπρα στην Πάτρα και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, είναι θέμα που θα τεθεί στη σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης