Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ - Τι αποκλείουν - Πελάτες οι δράστες - Ο ψηλος και ο κοντός - ΝΕΟΤΕΡΑ - ΦΩΤΟ

ΗΤΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΝΩΝΤΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Νεότερη Ενημέρωση: Οι δολοφόνοι του, είχαν κλείσει ραντεβού ως πελάτες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το φονικό που συγκλόνισε το βράδυ της Πέμπτης (12.10.2017) τον πολιτικό κι όχι μόνο, κόσμο της χώρας.

Στη διάρκεια της πλούσιας σταδιοδρομίας του, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε χειριστεί πολλές υποθέσεις. Συνδέονται οι δράστες της δολοφονίας του με κάποια από αυτές; Είναι ένα από τα ζητούμενα που ερευνά η αστυνομία.

Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είτε χρησιμοποιήθηκε περίστροφο είτε ότι οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητούτηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Οι δράστες περίμεναν για λίγη ώρα στην υποδοχή κι αμέσως μετά οδηγήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Η συνάντηση ξεκίνησε και σε αυτήν βρίσκονταν τέσσερα άτομα: ένας νεαρός συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και οι δύο άνδρες που έμελλε να είναι οι δολοφόνοι του.

Σε κάποιο σημείο της συνάντησης, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν πως θέλουν να μιλήσουν μόνο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Ο 32χρονος ασκούμενος δικηγόρος έφυγε και όταν οι δυο «πελάτες» αποχώρησαν, μπήκε στην αίθουσα ξανά για να βρει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο νεκρό, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για χτύπημα με μία σφαίρα στο θώρακα. Ένα χτύπημα που άφησε νεκρό τον 52χρονο δικηγόρο, πατέρα δυο παιδιών. 

Ο βασικός μάρτυρας είναι ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος λίγα λεπτά πριν πατήσουν τη σκανδάλη, ήταν μαζί τους στην αίθουσα συσκέψεων. Είναι ο άνθρωπος που μίλησε για έναν ψηλό κι έναν κοντό, ο οποίοι έμειναν μόνοι με τον γνωστό ποινικολόγο, προφασιζόμενοι ότι ήθελαν να του μιλήσουν ιδιαιτέρως.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δυο άνδρες μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Η Αστυνομία διαθέτει ήδη σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 30-30 ετών, αναφέρει το vima.gr.

Πρώτη Ενημέρωση: Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν την υπόθεση συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και γι' αυτό δεν υπήρξε καμιά περαιτέρω ανάμιξη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η κατάθεση του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ στις αρχές έχει δώσει κατάθεση ήδη από χθες ένα ακόμη πρόσωπο που έχει γραφείο ακριβώς απέναντι στον ίδιο όροφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο άτομο άκουσε κάποιον να φωνάζει "βοήθεια, μας σκοτώνουν".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου ανέφερε στους αστυνομικούς πως έβλεπε για πρώτη φορά τα δύο άτομα. Ωστόσο, οι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δύο δράστες είχαν ξαναπάει στον χώρο και γνώριζαν ότι δεν είχε κάμερες ασφαλείας, γι' αυτό και είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους.

Σύμφωνα με αναφορές, λίγες ώρες νωρίτερα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε συνάντηση στις φυλακές Κορυδαλλού με πελάτες του για υπόθεση μικρού ποινικού ενδιαφέροντος, με κατηγορούμενους τρεις νεαρούς, η οποία υπόθεση θα εκδικαζόταν την Δευτέρα.

Όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, ότι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης χειριζόταν τμήμα της υπόθεσης, με την απόπειρα δολοφονίας -το 2014- σε βάρος άλλου δικηγόρου για την οποία είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί σεσημασμένοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

ΤΟ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

«Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του», αναφέρει σε δήλωσή της η Ντάνα Ζαφειροπούλου - Οικονομοπούλου, θεία του άτυχου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιός Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια», τονίζει η Ντάνα Ζαφειροπούλου.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:

Το θύμα είχε γεννηθεί το 1965 και ήταν πατέρας δύο παιδιών - Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις και είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση

Παντρεμένος με δύο παιδιά ήταν ο 52χρονος δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο γραφείο του από δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλα.

Γεννημένος το 1965 ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power.

Είχε όμως και πλούσια συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αν και στις τελευταίες εκλογές είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος. Επίσης, είχε εκπρωσοπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.

Το θύμα της δολοφονίας ήταν γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.

540141_8e04ac2b6c-83ae5e3a955b7bdf.jpg

540141_ac8d4c07f4-99134f50c6e7cb3e.jpg

540177_32d7b69d9b-86dce46c69287f83.jpg

540177_998cf2a696-a896df89057a0256.jpg

540177_088428856e-b5c2aee8b5e39ac3.jpg


Πηγή: protothema.gr - enikos.gr

Διαβάστε επίσης