Άρχισαν και στην Αχαΐα οι "κόντρες" για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά - Για αποκλεισμό περιοχών μιλά ο Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πάτρας

δηλωση του ανδρέα γιαννακόπουλου

Μπορεί να μας χωρίζουν αρκετές ημέρες ακόμα από τις εκλογές στην Κεντροαριστερά, όμως τα "παρατράγουδα" και οι κόντρες έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και στην περιφέρεια.

Και δεν θα μπορούσε να λείπει η Πάτρα και η Αχαΐα από αυτό.

Ο Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Πάτρας, Ανδρέας Γιαννακόπουλος, με δήλωσή του κάνει λόγο για αποκλεισμό περιοχών.

fotografia_1.jpg

Συγκεκριμένα τονίζει:

"Σε μια στιγμή, που το εγχείρημα της εκλογής αρχηγού στον προοδευτικό χώρο, φαίνεται να αγκαλιάζεται από χιλιάδες κόσμου σε ολόκληρη την Ελλάδα η τοπική επιτροπή των εκπροσώπων δημιουργεί προσκόμματα στην εκλογική διαδικασία.  Η αρχική πρόταση της αρμόδιας για την κατανομή των καλπών στην περιοχή της Αχαΐας, δίνει την αίσθηση μιας προσπάθειας αποκλεισμού περιοχών που έχουν στηρίξει και τιμήσει διαχρονικά τον δημοκρατικό χώρο. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εξαίρεση της Τριταίας, που αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς για τους προοδευτικούς πολίτες του νομού.  

Επιπλέον, δεν μπορεί κανείς  να φανταστεί πως οι πολίτες της Κλειτορίας θα πρέπει να φτάσουν στα Καλάβρυτα για να ψηφίσουν. Αν σήμερα, στην προσπάθεια αναγέννησης του, ο χώρος δεν ανοιχτεί στην επαρχία, στους αγρότες και σε αυτούς που πραγματικά δοκιμάζονται από την πολιτική της κυβέρνησης αυτής, πότε θα το κάνει; Ο χώρος που πάλεψε για την αποκέντρωση δεν μπορεί σήμερα να εγκαταλείπει την ιστορία του.

Σε αυτή την εκλογική διαδικασία το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα δόθηκε από κάποιους υποψηφίους μια μεγάλη μάχη για  εναλλακτικούς τρόπους ψηφοφορίας στο όνομα της μεγαλύτερης συμμετοχής. Αυτή η πρόταση απορρίφθηκε , ως τεχνικά και οικονομικά ανέφικτη. Τώρα όμως έχουμε μια διαδικασία απολύτως εφικτή και το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιοι να αναθεωρήσουν τις αρχικές τους προσεγγίσεις! Ο κόσμος της παράταξης πρέπει να αποκτήσει φωνή!".

Διαβάστε επίσης