Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ για την προσεχή Δευτέρα

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ως καθοριστική για τις περαιτέρω εξελίξεις χαρακτηρίζει η Αθήνα την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες 14 με 18 Οκτωβρίου.

Η Αθήνα αναμένει μήνυμα από τον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και ότι είναι καλή η στιγμή για επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και ένδειξη ότι η νέα ηγεσία του Λευκού Οίκου συνεχίζει να προωθεί την ίδια άποψη που εξέφραζε επί Μπάρακ Ομπάμα για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Πέραν άλλωστε των συναντήσεων που θα έχει στο Σικάγο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τζον Κάλαμος και άλλους επενδυτές, θα υπάρξουν πιθανότατα συναντήσεις και με τους κορυφαίους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες Τζον Κατσιματίδης και Ντιν Μητρόπουλος.

Σημαντική αναμένεται να είναι και η συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την Κριστίν Λαγκάρντ, υπό την πίεση των νέων απαιτήσεων του ΔΝΤ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί - όπως οριστικοποιήθηκε χθες- την προσεχή Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Στη συνάντηση θα παραβρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Χουλιαράκη με την Κριστίν Λαγκάρντ το προσεχές Σάββατο.

Η Αθήνα, που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κρίση στη σχέση Ουάσιγκτον και Άγκυρας, αναμένει δήλωση από το Ντόναλντ Τραμπ που θα αναγνωρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, αλλά και θα αποστέλλει μήνυμα στην τουρκική ηγεσία για τερματισμό της προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Η ελληνική κυβέρνηση θα εμφανιστεί με θετική διπλωματική ατζέντα και το μόνο βέβαιο στον αμυντικό τομέα είναι ότι συζητά θετικά τον εκσυγχρονισμό των F16.

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ενώ τα διπλωματικά θέματα θα συζητηθούν πριν τη συνάντηση Τσίπρα- Τραμπ σε συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Χ. Ρ. Μακμάστερ.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει στο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Στην ελληνική αποστολή θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ στην Ουάσιγκτον θα βρίσκεται ο Γιώργος Χουλιαράκης και πιθανόν θα παρατείνει για μία ημέρα την παραμονή του στις ΗΠΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης