Ραγδαία αύξηση της κίνησης στην παλιά εθνική οδό Πατρών - Αιγίου -Κορίνθου λόγω των διοδίων- ΙΧ. και βαρέα οχήματα ανεβάζουν το δείκτη της επικινδυνότητας

η παρεμβαση του εμπορικού συλλογου αιγιαλειΑς

M επιστολή του στην αστυνομική διεύθυνση Αχαϊας και το τμήμα Τροχαίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας κάνει λόγο για ραγδαία αύξηση της κίνησης στην παλιά εθνική οδό  Πατρών - Αιγίου -Κορίνθου  και ζητά τη λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων. Αναφέρει συγκεκριμένα:                                 

"Η αύξηση της κίνησης στην παλιά εθνική οδό  Πατρών - Αιγίου -Κορίνθου είναι ραγδαία λόγω των ακριβών και άδικων διοδίων που καθιστούν απαγορευτική τη χρήση του Νέου Δρόμου.

Δυστυχώς , η χρήση δεν έχει αυξηθεί μόνο από τα Ι.Χ που προσπαθούν να γλιτώσουν ένα ακόμα χαράτσι. Υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός βαρέων και επικίνδυνων οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρείας και των εργολάβων της (σταθμευμένα και κινούμενα), καθώς και επίσης ένας μεγάλος αριθμός από νταλίκες και φορτηγά που περνούν μέσα από τους οικισμούς και τα χωριά κατά παράβαση του σχετικού νόμου που απαγορεύει την κίνηση στην παλιά εθνική στα οχήματα άνω των 3.5t.  

Η  μετακίνηση από την Π.Ε.Ο έχει γίνει πλέον αναγκαστική, και  δυστυχώς πολύ επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα όλων μας.                                             

Επειδή δεχόμαστε καθημερινές καταγγελίες από μέλη μας για ανυπαρξία τροχαίας και ελέγχων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  α) άμεσα να πράξετε τα δέοντα και να εφαρμόσετε τον Νόμο 4388/2016  για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας προτού θρηνήσουμε θύματα,

 β) να μας αποστέλλετε περιοδική κατάσταση (ανά δυο μήνες) στην οποία θα φαίνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιήσατε καθώς και τα αποτελέσματα αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ