Από την Ηλεία εφοριακοί θύματα νέων επιθέσεων σε κατάστημα της Καλαμάτας

συνελήφθησαν πατέρας και γιος

Θύμα μιας ανεκδιήγητης κατάστασης βρέθηκε κλιμάκιο εφοριακών από τον Πύργο, καθώς τη στιγμή φορολογικού ελέγχου σε κατάστημα εστίασης της Καλαμάτας εκδιώχθηκαν από τους ιδιοκτήτες παρά τη θέλησή τους. Δράστες ήταν ένας πατέρας με το γιο του, οι οποίοι έδιωξαν τους τέσσερις εφοριακούς. Η σύλληψή τους ήταν άμεση και ήδη κατηγορούνται για εξύβριση, βλασφημία και απείθεια.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή στην πόλη της Καλαμάτας, όπου οι Ηλείοι εφοριακοί είχαν άσχημη αντιμετώπιση από τους ιδιοκτήτες. Αφού πραγματοποιήθηκε η σύλληψή τους άμεσα, οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, όπου η επικεφαλής του κλιμακίου ελέγχου ζήτησε αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή και έτσι η εκδίκασή της θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2018. Οι ιδιοκτήτες υποστήριζαν από την πλευρά τους ότι παρεμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησής τους, ενώ οι εφοριακοί ότι έγιναν αποδέκτες αρκετών υβριστικών σχολίων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Κυριακής και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τις 10:00, το κατάστημα ήταν πλήρες σύμφωνα με τους εφοριακούς. Οι εφοριακοί εισήλθαν στο κατάστημα και με επικεφαλή την διευθύντρια της ΔΟΥ Πύργου επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να κόψει μια απόδειξη με μικρό ποσό (συγκεκριμένα της τάξεως των 0,10€), ακολούθησε δειγματοληπτικός έλεγχος των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί στα τραπέζια σε σχέση με όσα είχαν σερβιριστεί οι πελάτες και έπειτα έλεγξαν τη νομιμότητα εργασίας των υπαλλήλων στο κατάστημα. Μέχρι εκείνο το σημείο τα πράγματα πήγαιναν μια χαρά και χωρίς καμία παράβαση, σύμφωνα με όσα είπε ο ιδιοκτήτης.

Όμως, τόσο αυτός όσο και ο πατέρας του, υποστήριξαν έντονα ότι ο τρόπος των εφοριακών και οι ενέργειές τους δεν βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της επιχείρηση, με το κλιμάκιο να μην πτοείται και να ζητάει τα φορολογικά στοιχεία και τις καταστάσεις του ασφαλιστικού φορέα, όπου τις έλαβαν και αυτές. Αυτό που παρατήρησαν όμως, ήταν πως ένας από τους εργαζόμενους της επιχείρησης δεν υπήρχε στην κατάσταση του ασφαλιστικού φορέα και ένας δεύτερος εμφανιζόταν στην κατάσταση, αλλά δεν είχε δηλωθεί ότι εργαζόταν εκείνη τη στιγμή.

Αυτή ήταν και η στιγμή που πατέρας και γιός, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι εφοριακοί, εκδιώχθηκαν από την επιχείρηση δεχόμενοι προσβολές από τους ιδιοκτήτες. Ύστερα από την αποχώρηση του κλιμακίου, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ακολούθησε η σύλληψή τους.

Πηγη: patrisnews.com

Διαβάστε επίσης