Ν. Παππάς: Η Ελλάδα αναπτύσσει τα δίκτυα και τις υποδομές της

μίλησε στην Ευρωασιατική - Κινεζική Συνόδο

Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μέσω της ανάπτυξης σύγχρονων και αξιόπιστων δικτύων, εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε σήμερα κατά τη δεύτερη μέρα εργασιών της Ευρωασιατικής - Κινεζικής Συνόδου.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί το σημείο της στον χάρτη, αυξάνοντας το εκτόπισμά της, καθώς η χώρα είναι κόμβος μεταξύ μιας ώριμης οικονομίας (ευρωπαϊκής) αλλά και αναπτυσσόμενων οικονομιών (ασιατικές-ανατολικές) οι οποίες μόνο καλά μπορούν να προσφέρουν στους λαούς.

Ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε την ανάπτυξη των δικτύων ως βάση των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων τα επόμενα χρόνια, με ραγδαία ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο Ν. Παππάς, η χώρα αναπτύσσει σύγχρονα και αξιόπιστα δίκτυα, φέρνοντας ως παράδειγμα την μετάδοση της οπτικής ίνας η οποία θα φθάσει μέχρι τον Προμαχώνα, ενώ συγχρόνως θα υπάρξουν νέες γενιές δικτύων οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα της χώρας αλλά και στα λιμάνια της.

Διαβάστε επίσης