Πάτρα: Παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά ο Γιώργος Σιγαλός για τα κτηνιατρικά φάρμακα που βρέθηκαν πεταμένα στα Βραχνέικα - ΦΩΤΟ

επιστολή στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Επιστολή στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πατρέων έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σιγαλός για τα κτηνιατρικά φάρμακα που βρέθηκαν πεταμένα σε έκταση στα Βραχνέικα. 

Συγκεκριμένα ο κ. Σιγαλός αναφέρει: 

"Κυρία Πρόεδρε,

   Σύμφωνα, με δημοσιεύματα πριν λίγες ημέρες εντοπίστηκε από Δημότες στην περιοχή των Βραχναιίκων ποσότητα κτηνιατρικών φαρμάκων που άγνωστοι είχαν απορρίψει παράνομα.

   Σύμφωνα, με τα δημοσιεύματα περισιλέγυσαν από εργαζόμενους του Δήμου με μηχανήματα οι οποίοι τα απομάκρυναν.

   Κα Πρόεδρε, τα κτηνιατρικά φάρμακα σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν απομακρύνονται ούτε πετώνται σε ΧΥΤΑ ενώ προβλέπεται μεταφορά τους και καταστροφή τους με συγκεκριμένη νομοθεσία.

   Παρακαλώ, λοιπόν να με ενημερώσετε αν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία και αν όχι γιατί. Επίσης, να με ενημερώσετε αν έγινε καταγραφή, ποια κτηνιατρικά φάρμακα ήταν, ποια ήταν η ποσότητα τους, αν ήταν νόμιμα (αν είχαν δηλαδή barcode)αν καταγράψατε τον αριθμό πατρίδας από τον Ε.Ο.Φ και ποια δημόσια κτηνιατρική Υπηρεσία καλέσατε;

   Κα. Πρόεδρε, η διακίνηση παράνομων κτηνιατρικών φαρμάκων δε είναι μικρή υπόθεση. Αφορά όλους μας, γιατί η ασυνειδησία ορισμένων, βλάπτει την δημόσια υγεία. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τι φτάνει στο πιάτο μας λόγω της συχνής διατροφής μας με κρέας.

   Ευελπιστώ να έχουν γίνει όλες οι ανωτέρω ενέργειες και να έχετε αποστείλει τα σχετικά στον εισαγγελέα Πατρών". 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ